Terör Örgütü Pyd/pkk Yandaşları Almanya’da Camiye Saldırdı

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları Almanya’nın Köln kentinde bir camiye, başkent Berlin’de de bir restorana saldırdı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Köln Kalk Eyüp Sultan Camisi’ne sabaha karşı saldıran terör örgütü PYD/PKK yandaşları, caminin duvar ve camlarını örgüt yanlısı yazılar ve boyayla kirletti.

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, saldırı sonrası ziyaret ettiği camide, gazetecilere açıklamada bulundu.

Camiye düzenlenen saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirten Aşıkoğlu, “Son haftalarda camilerimize karşı saldırılar oldukça arttı. Bundan üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınarak saldırıların sona ermesini diliyoruz.” dedi.

Almanya İçişleri Bakanlığı mensuplarıyla dün görüştüklerini ifade eden Aşıkoğlu, şunları söyledi:

“Yetkililerle görüşmeler yaptık. Onlar da bu konuda duyarlı davranmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Ancak yılbaşından bu yana cami saldırısı 25'i buldu. Bu çok üzücü bir durum. Buradaki insanlarımız 30 yıldır, 40 yıldır hatta daha uzun süredir güven içerisinde bu ülkede yaşıyorlar ve yaşamaya devam etmelerini umuyoruz. Bunu önemli buluyoruz. Bu ülkenin barışına ve huzuruna bizim insanımız her zaman katkı sağlamıştır. Bu katkının devam etmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyor. Bu konuda emniyet mensuplarının daha duyarlı olmasını rica ediyoruz. Mutlaka birtakım çalışmalar yapılıyor, bunun somut bir şekilde, faillerin yakalanması şeklinde ortaya konulmasını bekliyoruz.”

“ALMAN TOPLUMU İÇİN DE BİR TEHLİKEDİR”

Aşıkoğlu, bu saldırıların Türk toplumuna olduğu kadar Alman toplumu için de tehdit oluşturduğunu vurgulayarak “Irkçı ve ayrımcı tutumlar bizi rahatsız ediyor, bizim hayat ve ibadet güvenliğimizi sarsıyor ama aynı zamanda Alman toplumu için de bir tehlikedir. Dolayısıyla el birliği ile bunun üstesinden gelinmesi gerekiyor. Faillerin yakalanması, art niyetli insanların bu işten vazgeçmesi için de önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Berlin’de kundaklanan cami konusuna da değinen Aşıkoğlu, şöyle devam etti:

“Uzun vadede burada ibadet ve can hürriyetinin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Daha birkaç gün önce Berlin'deki bir camimize molotof atıldı ve camimiz büyük hasar gördü. Tek tesellimiz orada bir insanın hayatına zarar verilmemiş olmasıdır ama bu da olabilirdi. Bunun için kaygılı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

“EN SERT ŞEKİLDE GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALIDIR”

Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes de saldırıya uğrayan camiyi ziyaret ederek cami cemaatine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başkonsolos Erciyes, camide yaptığı inceleme sonrası basın mensuplarına açıklamasında, ”Maalesef son dönemlerde Türk camilerine yönelik saldırılarda büyük bir artış olmuştur. Faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz. Tedbirlerin artırılmasını istiyoruz ve bu tarz saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Camiler kutsal mekanlardır. Bu tarz saldırılara karşı en ufak bir müsamaha gösterilmemelidir ve en sert şekilde gerekli tedbirler alınmalıdır.” dedi.

BERLİN’DE DE RESTORANA SALDIRDILAR

Öte yandan Almanya’nın başkenti Berlin’deki “Türkiyem” adlı restorana da saat 01.10’da taşlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda restoranın camları kırıldı, kimse yaralanmadı.

Restoran sahibi Halil Kaya, yaptığı açıklamada, yerel saatle 01.10’da 3 kişinin dükkanın önüne gelerek 5-6 taş attığını, saldırı esnasında içerde müşterilerin olduğunu ifade etti.

Kaya, araçta bir saldırganın beklediğini ve plakasının kapalı olduğunu vurgulayarak “Polisten faillerin bulunmasını istiyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, saldırıya uğrayan restorana geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak olayla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.