Pugb Oyunu Tehlikeli mi?

Genç Tv, kullanıcıların günde en az 2 saatini harcadığı Pubg oyunu çılgınlığının psikolojik boyutunu Klinik Psikolog Dr. Mehmet Dinç'e; vakit israfı, ahirete etkisi ve edindirdiği alışkanlıkları da Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan'a danıştı. Gerçek birer PUBG tutkunu isimlere "neden?" oynadıklarını sordu.

Yüz milyonlarca kullanıcısı olan bir online mobil oyunu masaya yatırıyoruz: PUBG Videomuzda kötülemek, aşağılamak, basitleştirmek gibi bir amacımız yok; niyetimiz, "yaşamak için öldür" mantığıyla hareket eden bu oyunun psiko-sosyal yönlerini, ortaya çıkardığı olumsuz durumları gösterebilmek... Dönemler, oyunlar değişse de bağımlılık değişmiyor. İnternet ve oyun bağımlılığı psikoloji literatürüne hastalık olarak girmişken, bakkalından avukatına, doktorundan öğretmenine her kesimin bir bağımlı gibi günde en az 2 saatini harcadığı bu oyunu Klinik Psikolog Dr. Mehmet Dinç'e sorarak psikolojik boyutunu görmek istedik. Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan'a da vakit israfı, ahirete etkisi ve alışkanlıklar çerçevesinden danıştık. Tabii bağımlılarımız da videoda... Gerçek birer PUBG tutkunu isimlere "neden?" oynadıklarını sorduk. Ortaya gerçekten çok özel bir çalışma çıktı.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Oyun çok güzel...

    Bu oyun o kadar çok kötü ama neden hala yasaklanmıyor mavi balibada ki gibi intaharlar çok olunca mı yasaklanılacak kaç can öldükten sonra yasaklanacak

    Bu oyun o kadar çok kötü ama neden hala yasaklanmıyor mavi balibada ki gibi intaharlar çok olunca mı yasaklanılacak benim kardeşim beni öldürmeye kalktı ama bu oyun hala yasaklanmadı yeter artık yasaklayın hintistan gibi olun yasaklayın lütfen

    Kesinlikle yasaklanmalı ama alternatifler oluşturulmalı

    Bu oyunu kim çıkardıysa ateşlerde yansın inşallah. Evlarımıza adım adım cehenneme sürüyorlar lütfen anne ve babalar gidişe dur deme zamanıgelsin bu oyun evlatlarımızı hayattan koparıyor içim acı içinde birlik olalım bu oyunun kaldırılmasını istiyorum. Evlatlarımızın yüzü gülsün sinizli öfkeli halleri kalksın yeter artık ben evlarımla güzel sarılmak güzel muhabbet etmek istiyorum.

    Bu oyun yasaklanmalı bütün cihazlardaki geçen her dakikaya çok yazık bunun yerine en basit bir flim bile izlense bundan çok daha faydalı olacağına inanıyorum kim ne derse desin insan ruhsal olarak insanı çok yıpratıyor.

    Allah sizden razı olsun ... gerçekten böyle bir paylaşımın bütün herkese ışık olacağına inanıyorum

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.