Mobil Dünya Kongresi Başladı

Teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden "Mobil Dünya Kongresi" (MWC17), İspanya'nın Barselona kentinde başladı.

Teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden "Mobil Dünya Kongresi" (MWC17), İspanya'nın Barselona kentinde başladı. Akıllı cep telefonlarından ve diz üstü bilgisayarlardan akıllı saatlere kadar birbirinden farklı yeni teknolojilerin tanıtılacağı kongreye 11'i Türkiye'den 2 bin 200 firma katılıyor.

Mobil sektörünün önde gelen kuruluşlarının üyesi olduğu Dünya GSM Birliği'nin (GSMA) araştırmasına göre, dünyadaki cep telefonu kullanıcısı sayısının bu yıl 5 milyarın üzerine çıkması bekleniyor.

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde açıklanan araştırmada, 2016 yılında dünyada 4 milyar 800 milyon cep telefonu kullanıcısı olduğu belirtildi.

Dünyadaki cep telefonu kullanıcısı sayısının bu yıl 5 milyarın üzerine çıkmasının beklendiği, 2020'de 5 milyar 700 milyon olacağı belirtilen araştırmada, 2016 sonu itibarıyla dünyada aktif durumda toplam 7 milyar 900 milyon SIM kart olduğu ve bağlantıların yüzde 55'inin 3G veya 4G aracılığıyla yapıldığı, oranın 2020'de yüzde 75'e çıkmasının hedeflendiği kaydedildi.

5G TEKNOLOJİSİ

Mevcut durumda 188 ülkede toplam 580 4G hattı olduğu, yüzde 23 oranında olan 4G hattı payının 2020 sonunda yüzde 41'e yükseleceği belirtilen araştırmada, 2019'da hizmete girmesi beklenen 5G teknolojisinin 2025 yılında dünya nüfusunun 3'te birine hizmet vermesinin öngörüldüğü bildirildi.

"CEP TELEFONLARI, DÜNYA NÜFUSUNUN 3'TE 2'SİNE HİZMET VERİYOR"

"2017 Mobil Ekonomisi" adıyla yapılan çalışmayı basınla paylaşan GSMA Genel Direktörü Mats Granryd, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Cep telefonları, sosyoekonomik gelişmelere karşılık vererek ve yeni dijital ekonomileri teşvik eden altyapı ve bağlantıları sunarak mevcut durumda dünya nüfusunun 3'te 2'sine hizmet veren küresel bir platformdur." ifadelerini kullandı.

Barcelona'da başlayan ve 2 Mart Perşembe günü sona erecek Mobil Dünya Kongresi'nde 2 bin 200 firma stant açarken, kongreyi 100 binin üzerinde profesyonel katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.

Kongrede 11'i milli, diğerleri özel katılımcı olmak üzere 30'ya yakın Türk firması açtığı stantlarda ürün tanıtımı yapıyor.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.