Haziran Ayında Gazze’de 5800 Çocuğa Yetersiz Beslenme Teşhisi Konuldu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), haziranda işgalcilerin saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 6 bin Filistinli çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konulduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz haziran ayında Gazze’de 5 bin 800’den fazla çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konuldu." bilgisini paylaştı.

Açıklamada, çocukların arasında "şiddetli akut yetersiz beslenme" sorunu yaşayan binden fazla çocuğun bulunduğu belirtildi.

Yetersiz beslenme teşhisi konulan çocukların sayısının art arda dördüncü ayda yükseldiğine dikkat çekilen açıklamada, Gazze’de yaşayan Filistinlilere "acil, hızlı ve kapsamlı insani yardım ulaştırılması" çağrısında bulunuldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, işgalcilerin ablukası ve sistematik açlık politikalarıyla yürüttüğü “soykırım savaşı” sonucunda bölgede kıtlık giderek yayılıyor.

Bu durum, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu binlerce sivilin hayatını kaybetmesine yol açıyor.

İşgalciler, yaklaşık 18 yıldır Gazze Şeridi’ni abluka altında tutuyor. Bölgedeki 2,4 milyonluk nüfusun yaklaşık 1,5 milyonu, devam eden saldırılar sonucunda evlerini kaybederek yerinden oldu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, işgalcilerin insani yardımları engellemesi nedeniyle Gazze’de mart ayından bu yana yetersiz beslenme vakalarının arttığı uyarısında bulunmuştu.

İşgalciler, 2 Mart’tan bu yana Gazze sınırında bekleyen yardım kamyonlarının sadece çok az bir kısmının geçişine izin veriyor. Oysa bölgedeki insani ihtiyaçları karşılamak için günde en az 500 kamyonun giriş yapması gerekiyor.

UNRWA, işgalcilerin ablukayı daha da sıkılaştırmasının ardından kliniklerde yetersiz beslenme vakalarının gözle görülür şekilde arttığını belirtmişti.

İşgalciler, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de öldürme, aç bırakma, yıkım ve zorla yerinden etme gibi yöntemlerle soykırım niteliğinde bir savaş yürütüyor. Bu süreçte, Uluslararası Adalet Divanı’nın ateşkes çağrılarını ve uluslararası toplumun durdurma taleplerini de görmezden geliyor.

ABD desteğiyle sürdürülen bu saldırılarda şimdiye kadar çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 196 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi ya da yaralandı. Ayrıca 10 binden fazla kişi kayboldu, yüz binlerce insan yerinden edildi.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

GAZZE’DE HER 45 DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLÜYOR: BU BİR SAVAŞ DEĞİL, SOYKIRIM!

Gazze’de Her 45 Dakikada Bir Çocuk Ölüyor: Bu Bir Savaş Değil, Soykırım!

İSRAİL ABLUKASI ALTINDAKİ GAZZE'DE 3 AYLIK BEBEK CURİ DE AÇLIKTAN HAYATINI KAYBETTİ

İsrail Ablukası Altındaki Gazze'de 3 Aylık Bebek Curi De Açlıktan Hayatını Kaybetti

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.