Otizmli Çocuklardan Mehmetçik’e ‘tatlı’ Destek

İzmir’de otizmli öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla yaptıkları çikolataları satarak elde ettikleri geliri, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı.

İzmir’de Yaşam Atölyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören yaşları 8 ile 19 arasında değişen otizmli öğrenciler, çikolata atölyesinde hem el becerilerini geliştirdi hem de geliri askerlere bağışlanmak üzere çikolata yaptı.

Çikolata ustalarından teorik bilgi alan öğrenciler, aşçı önlükleri ve şapkalarını giyerek çikolata kazanının başına geçti. Mutlulukları gözlerinden okunan otizmli çocuklar, yaptıkları çikolataları erittikten sonra farklı kalıplara koyarak şekil almalarını sağladı.

Severek yedikleri çikolatanın yapım aşamasını öğrenen özel öğrenciler, buzdolabından çıkardıkları çikolataları paketlemeyi de ihmal etmedi.

AFRİN KAHRAMANLARI İÇİN ÇİKOLATA YAPTILAR

Psikolog Hasan Can Kayhan, toplumda otizmli çocukların da olduğunu göstermek için farkındalık etkinliklerine imza attıklarını söyledi.

Çikolatanın vücuttaki mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasını artırdığını belirten Kayhan, “Çocuklarımız böyle bir çalışma yapılacağını duyunca duygulandılar. Burada yaptığımız çikolataları satıp parasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına destekte bulunacağız. Çocuklarımız böyle bir çalışma yapılacağını duyunca duygulandılar.” diye konuştu.

“ASKER ABİLERİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ”

Otizmli öğrencilerden 9 yaşındaki Tuğra Saraçoğlu da askerleri çok sevdiğini belirterek, Çikolatayı çok seviyorum. Afrin'de görev yapan askerler için kendi ellerimizle çikolata yapıp sattık. Parasını da askerlerimize gönderdiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Gürol Gündoğdu (18) da Mehmetçik'in ülke sınırında kendileri için beklediğini, onları çok sevdiğini, harekatta başarılı olmaları için sürekli dua ettiğini söyledi.

“ÖZEL ÇOCUKLAR BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

Özel çocuklarla çikolata yapan tatlı şefi Buket Sisalan da meslek hayatının en keyifli dakikalarını yaşadığını anlattı.

Aklının ve kalbinin her zaman Afrin'de bölücü terör örgütleriyle mücadele veren kahraman askerlerde olduğunu belirten Sisalan, “Meslek hayatım boyunca ilk defa böyle önemli bir amaç için çikolata yapıyorum. Özel çocuklarımızı bu hassasiyetleri için kutluyorum. Bana çok duygusal anlar yaşattılar. İlk sefer olmasına karşın otizmli öğrenciler, başarılı ve lezzetli bir iş çıkardı. Diğer insanlardan hiçbir eksikliklerinin olmadığını bir kez daha gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Çikolata atölyesinin sahibi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt, Afrin'deki askerler için bağışta bulunacağını öğrenen kişilerin satın aldığı çikolatalardan elde edilen bin liralık gelir, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına gönderildi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.