İlam Akademi Kayıtları Devam Ediyor

Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı bünyesinde erkek öğrencilere yönelik İslami İlimler programı eğitimi veren İLAM Akademi başvuruları devam ediyor.

İLAM Akademi hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru yapmak için TIKLAYINIZ!

İLAM Akademi, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde Arapça ve İslami İlimler seminerleri veren bir programdır. 2005 yılında başlayan program değişen şartlara göre yenilenerek seminerlerine halen devam etmektedir.

Türkiye’de İslami ilimler alanında eğitim ve öğretimin giderek artmasına karşılık kalitenin istenen seviyede olmamasından hareketle örgün ilahiyatı tercih edemeyen erkek öğrencilere alternatif eğitim imkânı sunan İLAM Akademi, özel seminerler ve seçmeli derslerle irfani bir eğitim metodu uyguluyor.

İLAM AKADEMİ’DE NELER VAR ?

  • Fem-i Muhsin’den Kur’ân-ı Kerîm talimi ve ezber imkânı
  • Klasik ve Modern Arapça
  • Siyer, Peygamberler Tarihi ve Tasavvuf dersleri
  • Tefsir, Hadis, Akaid, Fıkıh gibi İslâmî İlimler
  • İlmi ve Kültürel Seminerler (Güncel Fıkhi Meseleler, Çağdaş Fikri Akımlar vb.)
  • Dikey Geçiş Sınavına (DGS) hazırlık seminerleri

2. YILIN SONUNDA KAZANACAĞIN MEZİYETLER

İLAM Akademi’de 2 yıllık eğitimin sonunda öğrenciler;

  • En az bir lisans programı mezunu
  • Arapça’yı okuyup-yazan ve konuşup-anlayan
  • İslam uleması, islam dünyası ve günümüz dünyasından haberdar
  • Bir kısım klasik eserleri okumuş ve muhakeme eder hale gelmiş
  • İstanbul’un kültürel ve manevi havasını teneffüs etmiş
  • Şahsiyet inşası ile alakalı sertifikalı seminerler

SUNULAN İMKÂNLAR

  • Öğrencilerimizin ilgi alanlarına yönelik, akademik gelişimlerine rehberlik maksadıyla okumalar yapması, sahasında uzman akademisyen ve hocalarımızdan danışmanlık hizmeti alması,
  • 2 Yılın Sonunda İlmi Araştırmalar Merkezi Bünyemizde Akademik Çalışma
  • Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın Yurtiçi Ve Yurtdışı Hizmet Bölgelerinde Staj Yapma imkânı
  • İstanbul’da Nezih Ve Manevi Mekânımızda Eğitim Desteği
  • 100.000 Ciltlik Eserden Oluşan Kütüphanemiz
  • Konferans Ve Seminerler
  • Barınma, Yemek Ve İnternet
  • Geziler, Sosyal, Sportif Ve Kültürel Faaliyetler
  • Sanatsal Atölyeler
  • Ney ve Musiki Atölyeleri
  • İlmi ve Kültürel Atölyeler

Not: Kontenjan sınırlıdır. Başvuru fırsatını kaçırmayın.

İLAM Akademi’ye Başvuru Tarihi (Online Başvuru) : Temmuz – Ağustos

Mülakatlar: Eylül Ayının İlk Haftası

Başvuru şartları şunlardır:

  • 22 yaşını geçmemiş olmak.
  • YKS’ye girmiş olmak (YKS puanı değerlendirmeye alınacaktır.)
  • İLAM Akademi 2 haftalık ön kabul programına katılıp başarılı olmak.
  • Açık öğretim programı olan üniversitelerden birine kayıtlı olmak.

İLAM AKADEMİYE NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

İLAM Akademi program içeriği ve dersler hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru yapmak için TIKLAYINIZ!

İLAM AKADEMİ İLETİŞİM

İlam Akademi ve kayıt hakkında daha detaylı bilgi için http://ilam.org.tr/ilam-akademi.html adresini ziyaret edebilirsiniz. Tel : 0216 428 39 60 / Dahili: 1125 / 1126 Web : www.ilam.org.tr e-mail : akademi@ilam.org.tr

İLAM AKADEMİ NEDİR?

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Rabbim sizlerden razı olsun. muhammet Okumuş Hoacaya ve herkese sağlık afiyet dilerim
    Rabbim Muhammet Okumuş Hocanın derecesini ve ilminiş arttırsın

    Selamunaleykum. Yaş sınırı kaldırılıp yaş gruplarına uygun kümelenmiş sınıflar açarsanız çok memnun oluruz. Ayrıca bayanlara özel derslerin olması da güzel olurdu.

    • https://ilam.org.tr/zarafet-ilam-akademi.html

    Selamun aleykum. Yaş sınırını kaldirmaniz daha güzel olacaktir. İlmin yaşı yoktur, ogrenmek ve ilim yolunda ilerlemek isteyenlerin yaşına bakılmadan imkan sunulmasi daha güzel olacaktir. Tabi olarak yine de mülakat ile alabilirsiniz. Sahsen benim katılma imkanım olsa hiç durmaz gelirdim. Yaşım 33. Rabbimiz cc bu yaşımda nasib eyledi hasbel kader şu an Hafizlik yapıyorum. O yüzden benim gibi bu yaslarda da ilim yoluna girenler için imkan sunulmasini sizlerden önemle rica eder Rabbimiz cc den muvaffakiyetler vermesini temenni ederim.

    Selamun aleykum Yaş sınırını kaldırdanız ve ilitamlılara da fırsat tanısanız? Hizmetlerinizden dolayı Rabbim razı olsun.

    Ankaradada bu şekilde hizmetleriniz var mı?

    Bayanlara neden yok

    iyi akşamlar ilahiyat ön lisans okuyorum bayanlar içinde ders programı açarsanız sevinirim.Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim.

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.