Hollanda’da Müslüman Okuluna Irkçı Saldırı

İslam ve göçmen karşıtı hareketin mensupları (PEGIDA) Müslümana okula İslamofobik ve ırkçı ifadeler içeren kağıt astı.

Hollanda’da, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi mensubu bir grup, Leiden kentinde faaliyet gösteren ilkokul seviyesindeki Müslüman okuluna, İslamofobik ve ırkçı ifadelerin bulunduğu kağıt astı.

PEGIDA üyesi bir grup, Er-Riseleh Müslüman Okuluna “Hollandalılar, Müslüman okullarına karşı çıkın. İslam, Avrupa’da terör saldırıları yapıyor. Müslüman okulları gibi bir problemi kökünden çözmek lazım. Müslüman okullarını Hollanda’da istemiyoruz.” ifadeleri ile kuru kafa resminin yer aldığı kağıdı astı, okul bahçesinin kapısını zincirle kilitledi. Grup, daha sonra okula astığı kağıdın fotoğrafını çekerek sosyal medyadan paylaştı.

OKULUN İLK GÜNÜNDE IRKÇI SALDIRI

Er-Riseleh Müslüman Okulu Müdürü Gülsüm Doğan, saldırının ülkede eğitim öğretim yılının başladığı ilk günde gerçekleştirildiğini belirtti.

Doğan, 24 yıllık geçmişe sahip okulda ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade etti. Yazıyı “iğrenç” olarak nitelendiren Doğan, saldırıyı sabah erken saatlerde öğretmenlerle okula geldiklerinde fark ettiklerini söyledi.

Doğan, “Böyle bir olaya maruz kalmamıza rağmen okulun ilk günü öğrencilerimiz için okul girişinde hazırladığımız açılış programını onları başka bir giriş kapısından binaya alarak gerçekleştirdik. Velileri ve çocukları kaygılandırmamak için olayı henüz dışarıya yansıtmadık. Bilgilendirme amaçlı, veliler için özel olarak mektup hazırladık.” dedi.

“KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMİYORUZ”

Öğretmenlerin de olaydan kaygı duyduklarını, kendilerini güvende hissetmediklerini vurgulayan Doğan, “Öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini kontrol altına almak için okul bahçesinin dış kapılarını kilitledik. Böyle bir olaydan sonra kendimizi güvende hissetmiyoruz.” ifadesini kullandı. Doğan, saldırıyı polise ilettiklerini kaydetti.

PEGIDA hareketi mensubu bir grup, geçen ay da Veghel kentinde yapımı süren Selimiye Camisi’nin giriş kapısına İslamofobik ve ırkçı ifadelerin bulunduğu kağıt asmıştı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.