Gazze Şeridi'nde Babalar, Açlıktan Ağlayan Çocuklarına Yiyecek Arıyor

İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'nde Filistinli çocuklar açlıktan ağlıyor.

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 44 yaşındaki Filistinli Ebu Kasi Ebu Nasır, açlıktan ağlayan çocuklarına yiyecek bir şeyler bulabilmek için adeta çırpınıyor.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda üç beş ürünle kurulmuş bir pazara giden çaresiz baba, üzerinde küflenmiş sebzeler olan pazar tezgahlarının arasında dolaşıyor.

Yüzünde halsizlik ve yorgunluk belirtileri görülen baba, çocuklarının karnını doyurabilmek için pazarda hayvan yemi olarak kullanılan kuru mısır ve arpa arıyor. Küflenmiş domates satan bir tezgahı fark eden baba Ebu Nasır, yolda yürüyenlerle tezgahın başına gidiyor.

Gazze'de yaşadıkları insanlık dramını AA muhabirine anlatan Ebu Nasır, sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarını doyurabilmek için yiyecek, kuru mısır ve arpa aramaya çıktığını söyledi.

"Dünden beri sadece bir hurma yedim ve çocuklarım açlıktan çığlık atıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum." diyen çaresiz baba, pazara geldiğini ancak çocuklara ekmek yapmak için aradığı hayvan yemlerinden de bulamadığını söyledi.

Gazze'de ateşkesin sağlandığı "insani ara"dan sonra bir daha Gazze'nin kuzeyine yardım gelmediğini ifade eden Ebu Nasır, koyu yeşil renkli yabani bir bitki olan ebegümeci yediklerini ancak insanların tarım arazilerinde bu bitkiye akın etmesi nedeniyle artık onu da bulamaz olduklarını anlattı.

Buğday ve un aramak için uzun mesafeler kat ettiğini ancak bulamadığını ifade eden Ebu Nasır, Araplara ve Müslümanlara, işgalci İsrail ablukası nedeniyle açlıkla mücadele eden Gazze sakinlerine merhamet etme ve yardım gönderme çağrısında bulundu.

"Yemek yok, kıtlık içinde yaşıyoruz"

Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir okula sığınan Raviye Rızk da "Yemek yok, kıtlık içinde yaşıyoruz." dedi.

Hayvan yemi yediklerini ancak onun da tükenmeye başladığını belirten Rızk, çocukların çiçek hastalığı ve hepatite yakalandığını, yetişkinlerin ise diyabet ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarıyla ilaç olmadan baş etmeye çalıştıklarını anlattı.

Katil İsrail'in, saldırılardan sağ kurtulan Gazze halkını zorla aç ve susuz bırakarak cezalandırıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, dün yaptığı açıklamada, katil İsrail’in zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze’nin kuzeyine 23 Ocak’tan itibaren yardım ulaştıramadıklarını belirtmişti.

Katil İsrail 7 Ekim 2023'ten beri 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor.

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 782 Filistinli öldürüldü, 70 bin 43 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon Filistinli de yerinden oldu.

Katil İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgeye yeteri kadar yardım da ulaştırılamıyor. Filistinliler bir taraftan katil İsrail'in saldırıları diğer taraftan da her gün daha derinleşen açlıkla mücadele ediyor.

Katil İsrail’in saldırılarından kaçan Filistinliler, derme çatma çadırlarda kısıtlı imkanlar ve zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Gazze’nin kuzeyinde ekmek dahi bulamayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemi tükettikleri belirtiliyor.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.