DİTİB’den “Cami v Çocuk” Konulu Fotoğraf Yarışması

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), kültür, sanat ve sosyal alanda yaptığı projelerine düzenlediği fotoğraf yarışması ile bir yenisini daha ekledi.

DİTİB, “Cami ve Çocuk” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.
Düzenlenecek fotoğraf yarışması hakkında bilgi veren proje koordinatörü Ömer Karabıyık, “ilki gerçekleştirilen “Cami ve Çocuk” konulu fotoğraf yarışmasında, mimarisinden manevi hayata fotoğraflarla yeni bir bakış katmayı hedefliyoruz. Yarışma iki kategoride gerçekleşecek. Ayrıca her iki kategoride dereceye girenler de ödüllendirecek.” dedi.

“Cami ve Çocuk” konulu fotoğraf yarışması 17 Ocak 2020 başlayıp, 17 Mart 2020 tarihinde sona ereceğini belirten Karabıyık, yarışmanın 6-11 ile 12-16 yaşları arasında iki kategoride yapılacağını söyledi.

Karabıyık, farkındalığın artırılmasına yönelik düzenlenen yarışma ile ilgili tüm gelişmelerin ve ayrıntıların www.ditib.de web sayfasında yayınlanacağını ve ayrıca yarışmacılara e-posta yolu ile bilgilendirme yapılacağını kaydetti.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

  1. Yarışmaya seçici kurul, yarışma düzenleme kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları dışında profesyonel ve amatör fotoğrafçılar katılabilir ve katılım ücretsizdir.
  2. Yarışma renkli sayısal (dijital) ortamda olup, baskılar kabul edilmeyecektir.
  3. Yarışmaya gönderilecek fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, photoshop gibi fotoğraf düzenleme programlarıyla başkalaştırılmış fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez.
  4. Yarışmaya katılacak fotoğrafların herhangi bir yarışmada derece (ödül ve sergileme) almamış olması gerekmektedir. Bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda, anılan fotoğrafın diğer bir yarışmada derece almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, anılan ödül iptal edilir ve verilmişse, ödül sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Yarışma için eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu ve üçüncü şahısların herhangi bir telif hakkı bulunmadığını beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
  5. Yarışmaya son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  6. Yarışmaya fotoğraf göndererek katılan tüm eser sahipleri, yukarıda belirtilen yarışma koşullarına uymayı kabul etmiş sayılır. Bu koşullara uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  7. Çektiğiniz fotoğrafları camivecocuk@zsu.eu e-posta adresine adınızı, soyadınızı, kategorinizi ve katıldığınız camiyi yazarak göndermeniz gerekmektedir.

KULLANIM HAKLARI
Dereceye girmiş eserler, DİTİB tarafından satın alınmış gibi işlem görüp telif hakkına sahip olur. DİTİB ödül almış ya da sergilenmeye değer bulunan eserleri, etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde, dijital ve sosyal medya kullanımlarında işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkının yanı sıra sergilemek ve devretmek üzere herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır.

GÖNDERME KOŞULLARI
Yarışmaya çekilen fotoğraflar camivecocuk@zsu.eu adresine gönderilecektir. Yarışmacının ad, soyadı, kategori ve katıldığını cami yazan bilgileri bulunmak zorundadır. Başvuru ile birlikte katılım şartları kabul edilmiş sayılır.

KATEGORİ ve ÖDÜL
6-11 Yaş arası (1. Kategori)
12-16 Yaş arası (2. Kategori)
Seçilen fotoğraflardan iki ayrı kategoride ilk üçe girenlere ödül verilecektir. Yarışma sonuçları DİTİB (www.ditib.de) web sitesinde ilan edilecek; dereceye girenlere e-posta yoluyla bildirilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ
17 Ocak 2020 Başlangıç
17 Mart 2020 Bitiş

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.