Allah’ın Gemi Üzerinden Verdiği İbretlik Misal

Rabbimiz’in Ankebût sûresinin 65. ayetinde gemi üzerinden verdiği ibretlik misâl.

Âyet-i kerîmede buyrulur:

“Gemiye bindikleri zaman, dîni yalnız O’na has kılarak (tevhîd ve ihlâsla) Allâh’a yalvarırlar. Fakat onları sâlimen karaya çıkarınca, bir bakarsın ki (Allâh’a) ortak koşmaktadırlar. (Gaflete dalmaktadırlar.) (el-Ankebût, 65)

GEMİ ÜZERİNDEN VERİLEN İBRETLİK MİSAL

Rabbimiz’in gemi üzerinden verdiği misâli, birçok hâdiseye tatbik edebiliriz. Meselâ bir uçakta seyahat edilirken türbülânsa girildiğinde; herkes Allâh’a sığınır, tevbeler eder ve yalvarıp yakarmaya başlar. Fakat uçak yere inince, gâfil insan o hâlini unutur.

Bunun gibi, içinden geçtiğimiz salgın hastalıktan kurtuluş için Rabbimiz’e yönelmek; buna mukâbil tehlike ortadan kalkmaya başlayınca yine gaflete meyletmek, büyük bir aldanış olur. Böyle bir gaflet, -Allah korusun- başka iptilâları davet edebilir.

Dolayısıyla, hayatın acı-tatlı her hâlinde, Rabbimiz’e yakınlığımızı artırmamız ve kulluk istikâmetimizi korumamız elzemdir.

Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Müslüman Gönül Dünyası, Erkam Yayınları

İslam ve İhsan

GAFİL İNSANLARIN ÖZELLİKLERİ

Gafil İnsanların Özellikleri

SURET VE HAYAL PEŞİNDE KOŞAN GAFİL İNSANIN HALİ

Suret ve Hayal Peşinde Koşan Gafil İnsanın Hali

DİNİ VE TASAVVUFİ KISSALAR

Dini ve Tasavvufi Kıssalar

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle