Huzem İslami İlimler 2023 - 2024 Dönemi Kayıtları Başladı

Huzem 2023-2024 dönemi kayıtları başladı.

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız...

Whatsapp: 0534 083 51 22

Tel: 0216 428 39 60 Dahili: 1243

HUZEM NEDİR?

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM), internet üzerinden sanal sınıflar ortamında İslâmî İlimler eğitimi veren bir öğretim sistemidir.

İslâmî ilimler’de kendisini geliştirmek isteyenlere İslâmî İlimler eğitimi veren HUZEM, “Giriş Seviyesi” ve “İkinci Seviye” ve “Seçmeli dersler” olmak üzere, üç seviyeden oluşmaktadır. Seçmeli derslerin dışında her bir seviye 2 dönem yani 1 öğretim yılı sürmektedir. Bir eğitim-öğretim yılı 14 hafta güz dönemi ve 14 hafta bahar dönemi olmak üzere toplamda 28 haftadır.

  • GİRİŞ SEVİYESİ: Yeni kayıt yaptıran ve konuları başlangıç seviyesinde öğrenmek isteyen herkes bu seviyeye başvurabilir.
  • İKİNCİ SEVİYE: Giriş Seviyesi’ni bitirenler ve konuları daha kapsamlı öğrenmek isteyenler ikinci seviyeye kayıt yaptırabilir. Bu seviye Giriş Seviyesinin devamı olmayıp mecburi değildir. Giriş seviyesinden farkı giriş seviyesine ek olarak konuların detaylı olarak ve farklı konu başlıkları altında işlenmesidir.
  • SEÇMELİ DERSLER: 6 farklı dersi tek dönem (14 hafta) için seçebilirsiniz.

Genellikle akşam saatlerinde olan dersler, sanal sınıf  ortamında ve canlı olarak yapılmaktadır. Canlı olarak dersi izleme imkanı bulamayanlar ise, sisteme kaydedilen bu dersleri, daha sonra tekrar izleyebilmektedir. Sisteme kaydedilen ders videolarına, mevcut yılın Ağustos ayının başına kadar her hangi bir sınırlama olmaksızın erişim sağlanabilmektedir.

HUZEM’İN HEDEFİ NEDİR?

Eğitim hayatında 2014 yılında başlayan HUZEM, İslâmi İlimler eğitimi veren bu programla ihtiyaç hisseden kişilerin temel İslami ilimlerde belirli bir düzeye ulaşabilmeleri hedeflenmektedir. Bu çerçevede; öğrencilerin öncelikle sağlam bir Ehl-i Sünnet itikadı sahibi olmasına ve İslami bilinç kazanmasına yönelik eğitimler verilmektedir.

İslam’ı öğrenme derdi taşıyan insanımızın; iş hayatı, yerleşim birimi, coğrafi koşullar, bedensel engel v.s. gibi yüz yüze eğitim almayı zor veya imkânsız kılan durumlardan etkilenmeksizin eğitim alabilmeleri sağlanmaktadır.

PROGRAMIN SÜRESİ VE SERTİFİKA

HUZEM, “Giriş Seviyesi”, “İkinci Seviye” ve “Seçmeli Dersler” olmak üzere, üç seviyeden oluşmaktadır. Seçmeli Dersler dışında her bir seviye 2 dönem yani 1 eğitim-öğretim yılı sürmektedir. Her bir seviye, 14 hafta güz dönemi ve 14 hafta bahar dönemi olmak üzere toplamda 28 hafta ve 2 dönem sürmektedir.

İslâmi İlimler öğrenmek isteyen herkesin ön şartsız olarak başvurabildiği HUZEM programının 2. Seviyesinin sonundaki sınavlardan (50 puan ve üzeri alıp) başarıyla geçen öğrencilere HUZEM SERTİFİKASI verilmektedir.

PROGRAMDA VERİLEN  EĞİTİMLER VE HOCALARI

HUZEM İslami İlimler Eğitim Programı’nın “Giriş” ve “İkinci” seviyesinde güz ve bahar dönemi olmak üzere bir yılda 6 ders verilmektedir. Ayrıca “Seçmeli Dersler” adı altında 6 ders daha vardır. Her üç seviyenin yıl boyunca işlenen ders başlıklarının detaylarına “Dersler” sekmesinden ulaşabilirsiniz.

GİRİŞ SEVİYESİ / GÜZ DÖNEMİ
Ders Hocası
TEFSİR’E GİRİŞ Prof. Ömer ÇELİK
HADİS’E GİRİŞ Doç. Dr. A. Hikmet ATAN
AKAİD’E  GİRİŞ Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT
İLMİHAL’E GİRŞ Doç. Dr. Recep ÖZDİREK
SİYER’E  GİRİŞ Öğr. Görevlisi Adem SARAÇ
TASAVVUF’A GİRİŞ Prof. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER
GİRİŞ SEVİYESİ / BAHAR DÖNEMİ
Ders Hocası
TEFSİR’E GİRİŞ Prof. Ömer ÇELİK
HADİS METİNLERİ’NE GİRİŞ Doç. Dr. A. Hikmet ATAN
AKAİD’E GİRİŞ Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT
İLMİHAL’E GİRİŞ Doç. Dr. Recep ÖZDİREK
SİYER’E GİRİŞ Öğr. Görevlisi Adem SARAÇ
TASAVVUF’A GİRİŞ Prof. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER
İKİNCİ SEVİYE / GÜZ DÖNEMİ
Ders Hocası
TEFSİR Prof. Dr. Ömer ÇELİK
HADİS Doç. Dr. A. Hikmet ATAN
AKAİD Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT
İLMİHAL Doç. Dr. Recep ÖZDİREK
SİYER Öğr. Görevlisi Adem SARAÇ
TASAVVUF Prof. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER
İKİNCİ SEVİYE / BAHAR DÖNEMİ
Ders Hocası
TEFSİR Prof. Dr. Ömer ÇELİK
HADİS METİNLERİ Doç. Dr. A. Hikmet ATAN
AKAİD Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT
İLMİHAL Doç. Dr. Recep ÖZDİREK
SİYER Öğr. Görevlisi Adem SARAÇ
TASAVVUF Prof. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER
SEÇMELİ DERSLER / TEK DÖNEM
Ders Hocası
GÜNCEL İSLAMİ MESELELER VE ÇÖZÜM YOLLARI İslami İlimler Hocaları
İSLAM TARİHİ Doç. Dr. Ebubekir Sıddık YÜCEL
İSLAM VE AİLE Prof. Dr. Saffet KÖSE
İSLAM AHLAKI VE ADABI Doç. Dr. Faruk KANGER
MÜSLÜMANIN İLETİŞİM DİLİ Prof. Dr. M. Lütfü ARSLAN
İSLAM SANATLARI Prof. Dr. M. Fatih Özkafa
Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sami KANBAŞ
Prof. Dr. Mehmet Memiş

PROGRAM VE KAYIT TARİHLERİ

HUZEM İslami İlimler Eğitim Programı 14 hafta güz dönemi ve 14 hafta bahar dönemi olmak üzere toplamda 28 haftayı kapsayan iki eğitim döneminden oluşmaktadır. Ayrıca eğitim kapsamında tek dönemden oluşan seçmeli dersler vardır.

Kayıt Tarihleri:

  • Güz Dönemi Kayıt tarihleri: 01 Ağustos – 06 Kasım 2023
  • Bahar Dönemi Kayıt tarihleri: 02 Şubat 2024 – 26 Şubat 2024

Ders Dönemi Tarihleri:

  • Güz Dönemi Ders Takvimi: 30 Ekim 2023 – 02 Şubat 2024
  • Bahar Dönemi Ders Takvimi: 19 Şubat 2024 – 31 Mayıs 2024

Sınav Tarihleri: 

  • Güz Dönemi Sınavları: 03 Şubat – 18 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Bahar Dönemi Sınavları: 01 Haziran – 23 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

PROGRAM KAYIT ÜCRETİ

Kayıt olmak isteyenler için 3 farklı seçenek mevcuttur.
Her bir dönem için:

  • TEK DERS: 300 TL
  • DÖNEMLİK (6 DERS):  750 TL (Yalnızca güz dönemi veya yalnızca Bahar dönemi için)
  • SENELİK (12 DERS): 1200 TL – 

NASIL KAYIT OLUNUR?

Kayıt klavuzu için tıklayınız

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sıkça sorulan sorulara oluşmak için tıklayınız….

İLETİŞİM
Küçük Çamlıca Mahallesi Duhancı Mehmet Sokak No:36 Üsküdar / İstanbul
www.huzem.org
Tel: 0216 428 39 60 (Dahili: 1243)
Whatsapp: 0534 083 51 22
huzemuzaktanegitim@gmail.com

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.