Salât-ı Tefrîciyye (nâriye) ve Salât-ı Münciye Duâları

Zor ve sıkıntılı zamanlarda okunan salat-ı tefriciye ve salat-ı münciye dualarını okumanın fazilet nedir? Salatı tefriciye duası ve salatı münciye duasının Arapçası, okunuşu ve anlamı...

Salat-ı Tefriciyye duası ve Salat-ı Münciye duasının Arapçası, okunuşu ve anlamını sizler için hazırladık...

SALÂT-I TEFRÎCİYYE (NÂRİYE) DUASI

Bu salât meşhur olup sıdk ve ihlas ile devam edildiğinde kişi bir hastalık, zorluk, sıkıntı ile karşılaştığında sıkıntıların kalkması, isteklerin hasıl olmasında çok etkili olduğu mücerrebdir. İmam Kurtubi her gün 41 veya 100 defa okumaya devam eden kimsenin, zaman içerisinde sıkıntısı gider, işi kolaylaşır, içi nurlanır, itibarı artar, hali güzelleşir, rızkı bollaşır, ona hayır kapıları açılır… demiştir. Muratların bu salât sebebiyle çabuk gerçekleşmesi dolayısı ile Salât-ı Nâriye denmiştir. Yine Kurtubî önemli hayırlı bir işin hasıl olması için veya belânın def’i için 4444 kez okunmasını tavsiye etmiştir. (Muhammed Hakkı b. Ali Nazillili, Hazînetü'l-Esrar ve Celîletü'l-Ezkar, İstanbul,  Matbaa-i Âmire, 1891. s167-168; Hür Mahmud Yücer, agm, 256-257)

Okunuşu: "Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi’l ‘ukadu ve tenfericu bihi’l-kürabu ve tukdâ bihi’l-havâicu ve tünâlü bihi’r-rağâibu ve husnu’l-havâtimi ve yusteska’l-ğamâmu bi-vechihi’l-kerîmi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-‘adedi külli ma’lûmin lek."

Anlamı: "Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e kâmil bir salât ile salât ve selâm eyle! O öyle bir zâttır ki, kendisiyle düğümler çözülür, sıkıntılar kolaylaşır, ihtiyaçlar hallolur, arzulara kavuşulur ve güzel sonuçlara ulaşılır. Kendisinin yüzü suyu hürmetine yağmur istenir. Her göz açıp kapamada ve her nefeste tarafından bilinen varlıklar sayısınca O’nun âline ve ashâbına da salât ve selâm olsun"

SALÂT-I MÜNCİYE DUASI

Bu salât sıkıntıların kalkmasında, isteklerin hasıl olmasında çok etkili olup, tecrübe ile sabit olduğu söylenmiştir.

Salatı Münciye

Okunuşu: "Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî'al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî'isseyyi'âat ve terfe'unâ bihâ indeke a'ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa'l gayât, min cemî'il hayrâti fi'l hayâti ve ba'del memâat, inneke alâ külli şey'in kadîr."

Anlamı: "Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle. Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve âfetler-den kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayâtta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin."

İslam ve İhsan

SALAT-I MÜNCİYE

Salat-ı Münciye

SIKINTIDAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Okunacak Dualar

NAZARA KARŞI OKUNACAK DUALAR

Nazara Karşı Okunacak Dualar

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • arkadaslar banada okursaniz seviniri

    • kendin oku

    Allah her gün okumayı nasip etsin

    HAFTAYA ÜNİVERSİTE SINAVI NA ÇOCUĞUM GİRECEK ONUDA DUALARINIZA KATARMISINIZ HAYIRLI BIR ŞEKİLDE İNŞALLAH ALLAHIM NASİP ETSİN.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER SİZİNDE ALLAHIM NE İSTEGİNİZ NE MURADINIZ VARSA VERSİN İNŞALLAH

    Selamın aleyküm.

    Allah'ım bu yorumu okuyan herkesin hakkında hayırlı olan tüm istek ve dualarını kabul eyle. (Amin)

    benim duaya ihtiyacım var. Bilen benim için okursa sevinirim.

    • mesajını gordum ve hemen senın ıcın bıtane okudum kardesım

    salam aleykum meim de sixitlarim var allah rzasi ucun menede dua edin allah her kesin dualarni qebul etsin bizimle bahem amin insallah

    arkadaşlar selam aleyküm hayırlı günler yatmadan önce veya gn içinde musa aleyhisselamın rabbişrahli sadri ve yessirli duasını okuyun sadrınız genişler manevi bir havası vardır o duanın

    Selamün aleyküm oglum 6 yaşında dili acılmadı cok sinirli dua istiyorum rabbim kimin ne dilegi varsa kabul etsin bizlenkinide inşallah

    • Enaz hergün 1 hafta abdestli meşhur 6 tane şifa ayeti var bunları oku üzerine üfle

    • Çocuğunuz üzerine adak adadınız mı ?

    Selamün Aleyküm Arkadaşlar kızım içinde dua edin Allah rızası için 4.5 yaşında kendini ifade edemiyor konuşamıyor çok hiperaktif uyku sorunu var

    Bende büyük sikinti var lütfen bana da dua edin edenlersen ALLAH razı olsun

    Hamd olsun 10 kisilik grupla her hafta bir kisinin dua ve istekleri icin okuyoruz .. manevi huzur veriyor .. Rabbim kabul etsin .... Aminnn Allahim Aminn

    • Benimde sikintim büyük Allah rizasi icin banada dua edin lütfen

    • Kabul oluyor mu peki?

    Rabbim Okumayı nasip etsin inşallah

    Bismillahirrahmanirrahim.
    Allah-u Teâlânın izni ile okumaya başlıyacağım.

    Bende okudum Rabbim kabul etti.Bir daha başladım bitirmeden kabul etti.Hikmetinden sual olunmaz şimdi babamın sağlığı için okuyorum.Rabbim kabul eylesin

    4444 DEFA ailecek okuyoruz 1 hafta içinde bitiriyoruz. işlerimiz kapandığında babamın işleri olmadığında bu duayı okuyoruz ve sayıyıyı tamamladığımızda bağışlamasını yapıyoruz ve 1 hafta içinde işlerimiz açılıyor. mucizevi bir dua. Allahıma şükürler olsun. Ne dilek dilerseniz dileyin Kalben inanarak gerçekten isterseniz oluyor.

    • Toplanmasını nasıl yapıyoruz acaba bilgilendirirmisiniz

    tesşekur ederim

    Teßekur ederiz

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.