Kur'ân'dan İstifade Eden Zümre

Kuran'dan kimler nasıl istifade eder? En iyi şekilde istifade etmenin yolu nedir? Kuran'dan hakkıyla istifade eden ve etmeyenlerin durumu nasıl olacak? Osman Nuri Topbaş Hocaefendi anlatıyor.

“Sonra kitabı kullarımızdan seçtiğimiz kimselere verdik.” (Bknz. Fâtır, 35/32)

Yani Kur’ân-ı Kerîm Allah’ın bir mirasıdır. İnsanlardan kimi kendine zulmeder, kimi orta yoldadır, kimi de Allah’ın izniyle hayırlarda öne geçmek için yarışır. İşte bu, büyük bir fazilettir.

İnsanların kimisi Kur’ân okuduğu hâlde, okuduğu boğazından aşağı geçmez; kalbinde makes bulmaz, hâline ve davranışına yansımaz. Hâfizanallah, onu tozlu raflarda, iki kapak arasında hapseder. Böylece en büyük nimeti ziyan eder ve kendine yazık edenlerden olur.

İkinci kategori, kimisi orta yolda olanlardır. Bazen Kur’ân-ı Kerîm ile amel eder, bazen ihmal eder. Nefs-i levvâmenin gelgitleri içinde bocalar durur.

Kimi vardır ki; Kur’ân’ın feyzi ve rûhâniyetiyle Hakk’a ram olup sürekli hayır ve hasenatta mesafe kat edenlerdir. Âhirette en çok kazançlı çıkacak olanlar da, fânî hayatlarını bu fedakârlık ufku içinde yaşayabilen bahtiyar kullardır. Bunun en dehşetli misalini Ashâb-ı kirâmda görüyoruz.

Nitekim Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) buyurur:

“Kur’ân, bir ucu Allah’ın, diğer ucu sizin elinizde olan bir iptir. Ona sımsıkı tutununuz; böylece ebedî olarak sapmaz ve yok olmazsınız.” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 14; Ahmed b. Hanbel, Müsned, IV, 267)

İslam ve İhsan

KURAN'DAN NASIL İSTİFADE EDİLİR?

Kuran'dan Nasıl İstifade Edilir?

KUR’ÂN-I KERÎM’DEN HAKKIYLA İSTİFÂDE EDEBİLMENİN SIRRI

Kur’ân-ı Kerîm’den Hakkıyla İstifâde Edebilmenin Sırrı

KUR’AN’DAN NASİP ALMAK

Kur’an’dan Nasip Almak

KURAN’DAN NASIL FEYZ ALINIR?

Kuran’dan Nasıl Feyz Alınır?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle