Hicr Suresi 93. Ayet Meali, Arapça Yazılışı, Anlamı ve Tefsiri

Hicr Suresi 93. ayeti ne anlatıyor? Hicr Suresi 93. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Hicr Suresi 93. Ayetinin Arapçası:

عَمَّا كَانُوا يَعْمَلُونَ

Hicr Suresi 93. Ayetinin Meali (Anlamı):

Yapa geldikleri bütün işlerin hesabını onlara mutlaka soracağız.

Hicr Suresi 93. Ayetinin Tefsiri:

90. âyette bahsi geçen اَلْمُقْتَسِم۪ينَ  (muktesimîn) “taksim ediciler”den maksat şunlar olabilir:

›  Tevrat ve İncil’i kendi içinde bölümlere ayırıp, işlerine geleni alıp işlerine gelmeyeni almayan yahudi ve hıristiyanlar. (bk. Bakara 2/85)

›  Ra‘d 36. âyette geçtiği üzere hoşlarına giden bir kısmına inanıp, bir kısmını da inkâr etmek şeklinde Kur’an’ı parça parça etmek isteyen ve kendi içlerinde de muhtelif kısımlara ayrılmış bulunan yahudi ve hıristiyanlar.

›  Hac ve panayır zamanlarında Mekke sokaklarını taksim ederek, insanları İslâm’dan uzaklaştırmaya çalışan Mekke müşrikleri.

Bunlar hakkında hem önceki ilâhî kitaplarda hem de Kur’ân-ı Kerîm’de Allah’ın azabıyla uyarıcı ikaz ve tehditler bulunmaktadır. Böyle olanların başına er veya geç kahr-ı ilâhî inecektir. Âhirette ise bütün yaptıklarının hesabını Allah’a verecek ve cezalarını göreceklerdir.

Bu yüzden henüz dünyadayken ve fırsat varken kafaları çatlatırcasına İslâmî gerçekleri tebliğin önemine vurgu yapılarak buyruluyor ki:

Hicr Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Hicr Suresi 93. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle