Cerablus Hastanesi Onbinlerce Hastaya Umut Oldu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından açılan hastanede onbinlerce kişiye hizmeti veriliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında özgürlüğün sembolü haline gelen Halep’in Cerablus ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığınca açılan hastanede onbinlerce kişiye sağlık hizmeti verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye’nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Cerablus’ta, harekattan kısa süre sonra açılan hastane, başta güvenli bölgeler olmak üzere ülkenin diğer bölgelerinden gelen hastalara şifa dağıtıyor.

ONBİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU

İlçede atıl durumdaki okul binasında yapılan tadilatla oluşturulan hastanede, Türk ve Suriyeli personel görev alıyor. Toplam 70 yataklı hastane, kurulduğu günden bu yana onbinlerce hastaya umut oldu. Hastane Başhekimi Uzman Dr. Yasin Şahin, hastanenin geçen yıl eylül ayında hizmete sunulduğunu anımsattı.

Sağlık Bakanlığı ve Gaziantep Valiliği tarafından kurulan hastaneye, Türk Kızılayı’nın da destek verdiğini dile getiren Şahin, “Amacımız, uzun zamandır bu bölgede sunulmayan sağlık hizmetini tekrar sunmaktır. İnsanlara güvenli bölgede sağlık hizmeti sunmaktır. Hastanemiz şu anda 70 yatak kapasiteli. Üç ameliyathanesiyle 14 ayrı branşta hizmet sunuyor.” dedi.

Şahin, Türkiye’nin Cerablus’ta ciddi anlamda sağlık hizmeti verdiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"Günde bin 500-bin 800 kişiye hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın Suriye’deki ilk hastanesi. Daha sonra Bab ve Azez'de de hastaneler kuruldu. Onlar da hizmete devam ediyor. Buranın ilk hastane olmasından dolayı şu anda biraz daha üst düzeyde. Burada birçok imkanımız var. Suriye'de olmayan hizmetler burada veriliyor. Suriye'deki sağlık sistemi, Türkiye’nin sağlık sisteminin tahmini 20-30 yıl gerisinde. Sistem olarak da teknik ekip olarak da. İdareciler dışında çalışanlarımızın hepsi Suriyeli. Burada özverili bir şekilde çalışıyorlar."

“TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Suriye halkına en iyi sağlık hizmetini verebilmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Şahin, ”Buraya sadece Cerablus’tan değil, Azez ve Bab’tan, güvenli bölgeden birçok hasta geliyor. Oralarda tedavi imkanı bulamayan hastalar, burada tedavi ediliyor. Sadece güvenli bölgenin değil, güvenli bölgenin dışından da taleple geliyor.” ifadelerini kullandı.

Hastalardan Nur İsa da evinde çıkan yangında elinin yandığını belirterek, “Hastaneye geldik, bize yardımcı oldular. Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Bizlere yaptıkları yardımları unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.