Binlerce Çocuk Sanatla Tanıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezinde mozaikten el sanatlarına, dramadan bağlamaya kadar 13 branştaki kurslara katılan çocuklar, zamanlarını sanatsal aktivitelerle değerlendiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Çocuk Sanat Merkezi, müzik enstrümanları ve sanatsal atölyeleriyle çocukların ilgisini çekiyor.

Merkezde düzenlenen tasarım, seramik, resim, mozaik, ebru, el sanatları, oyuncak, çocuk tiyatrosu-drama, yöresel halk oyunları, gitar, keman, piyano, bağlama kurslarından 7-16 yaş grubundaki çocuklar ücretsiz faydalanıyor.

Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kültür ve sanat faaliyetlerinden geçen yıl nisan ayından bu yana 28 bin 712 çocuk yararlandı.

El sanatları öğretmeni Fatma Nur Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geri dönüşüm malzemelerini çocuklarla sanatsal eserlere dönüştürdüklerini belirtti.

Çocukların kursta çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Gündüz, "Çocuklar burada taşları boyuyorlar. Tuvalet kağıtlarından tablolar yapıyoruz, taş boyama yapıyoruz. Kutulardan vazolar ve kalemlikler de yapıyoruz. Zamanımız çok güzel geçiyor. Mutlu olduklarını görüyoruz. Çok renkli ve güzel günlerimiz oluyor. Çocuklar evlerinden çöpe atılacak materyallerden güzel eserler çıkarıyorlar." şeklinde konuştu.

"Hiçbir şeyi atmamamız gerektiğini öğrendim"

Seramik öğretmeni Gönül Bozkurt ise haftanın tüm günü 7-16 yaş gruplarına seramik eğitimi verdiklerini belirtti.

Çocukların burada seramik yapımını öğrendiklerini dile getiren Bozkurt, "Çamuru şekillendirerek, güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Genellikle çocuklarımız burada heykel yapıyorlar. Gaziantep'te seramik alanında başka kurs olmadığı için merkezimizin kursuna çocuklarımız çok fazla ilgi gösteriyor. Bizler de çocuklarımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Merkezde eğitim alan çocuklardan 7. sınıf öğrencisi Buse Kaya da arkadaşlarıyla el sanatları kursuna geldiğini ifade ederek, "Kutulardan vazo yapıyorum. Burada hiçbir şeyi atmamamız gerektiğini öğrendim. Mesela yumurta kolilerinden sepet yapıyorum. Çok güzel vakit geçiriyoruz." diye konuştu.

Çocuklardan Aleyna Çelik de merkezde çok eğlendiklerini, geri dönüşüm malzemelerinden çok güzel sanatsal eserler çıkardıklarını aktararak, haftanın 3 günü geldiği kurslardan mutlu ayrıldığını kaydetti.

Tasarım kursuna katılan çocuklardan Emine Türlüce de keçe ve kutnu kumaşından cüzdan, kalemlik ve çanta yaptıklarını belirterek, "Yöresel kutnu kumaşının ne olduğunu bilmiyordum. Bu katıldığım kurs sayesinde ne olduğunu, neler yapabileceğimi öğrendim. Herkesin gelip bu güzel kursları görmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.