Allah'ın Emanetine Gözü Gibi Bakıyor

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde felç geçirmesi sonucu yatağa bağımlı hayat süren 76 yaşındaki eşine özenle bakan 81 yaşındaki Hüseyin Demirtaş, çevresinin takdirini topluyor.

"Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim.Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır." (Peygamberimizin Veda Hutbesinden)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Mü’minlerin îmân bakımından en mükemmeli, huyu en iyi olanıdır. Hayırlınız, kadınlarına karşı hayırlı olanlardır.” (Tirmizî, Radâ` 11. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Sünnet, 15; İbni Mâce, Nikâh 50)

ALLAH'IN EMANETİNE GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde felç olması sonucu yatağa bağımlı hayat süren eşine özenle bakan 81 yaşındaki Hüseyin Demirtaş, fedakarlığıyla çevresindekilerden takdir görüyor.

Limanköy köyünde yaşayan işçi emeklisi Demirtaş, 2010 yılından bu yana 76 yaşındaki felçli eşi Gülten Demirtaş'ın bakımını ilgiyle yapıyor. Demirtaş'ın yıllardır eşinden esirgemediği ilgisi çiftin birbirlerine olan sevgi, saygı ve sadakatleriyle "gerçek aşk"ın sözde kalmadığını gösteriyor.

Hüseyin Demirtaş, yaptığı açıklamada, eşiyle 1959 yılında tanıştığını 1963 yılında evlendiklerini söyledi.

Eşinin 9 yıl önce felç geçirdiğini ve yatağa bağımlı kaldığını anlatan Demirtaş, buna rağmen birbirlerine olan aşklarının hiç azalmadığını anlattı.

Çok zor günler geçirdiklerini ancak sevgileri ile hayata tutunduklarını anlatan Demirtaş, "Ben şimdi 81 yaşındayım. Bir evin ne ihtiyacı varsa ben karşılamaya çalışıyorum. Fakat bir kadının yaptığını asla yapamam ama elimden geldiğince eşime destek olmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Eşine gözü gibi baktığını dile getiren Demirtaş, bugüne kadar eşiyle çok mutlu bir evlilik yaşadıklarını aktardı.

Hayatla mücadele etmeye çalıştıklarına dikkati çeken Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ben her ne şartta olursa olsun eşimi seviyorum, gözlerimi yumana kadar da seveceğim. Sevgiden yana hiç bir sıkıntımız yok. Engeller bile bizim aşkımıza engel olamadı. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Bizim aşkımız toprak altında son bulacak gibi duruyor."

Demirtaş, yeni evlenen gençlere "Gençlerimiz evlenirken de ayrılırken de acele etmesinler. İyi düşünüp taşınsınlar" diyerek seslendi.

Gülten Demirtaş ise eşini çok sevdiğini söyledi.

Eşinin kendisine adeta bir çocuk gibi baktığını anlatan Demirtaş, birbirlerine olan sevgilerinin anlatılamayacak kadar fazla olduğunu ifade etti.

Eşinin bugüne kadar kendisine 'of' bile demediğini anlatan Demirtaş, "Ben eşimi çok seviyorum. O benim her şeyim. Allah onu benim başımdan eksik etmesin." dedi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.