Alkali Su Nasıl Yapılır?

Vücudumuz en kıymetli varlığımız. Bu varlığın sağlıklı işleyebilmesi için bazı kesin stardartları var. Bunların başında Ph değeri geliyor.

Hücre yenilenmesi, kolay zayıflayabilmek, dinç ve enerjik olmak için tüketilmesi gereken alkali su nasıl hazırlanıyor?

Bağışıklığı için ideal ph değeri 7,4 civarında olmalıdır. Alınan besin maddelerinin alkali olması ve beslenmeyi alkali su ile desteklemek önemlidir. Hücre yenilenmesi, kolay zayıflayabilmek, dinç ve enerjik olmak için alkali suyun tüketilmesi oldukça önemlidir.

ALKALİ SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Suların kalitesi ölçülürken yüzey gerilimine bakılır. Alkali sular yüzey gerilimi düşük olan sulardır. Alkali sular iyi emebilme özellikleri ile vücutta gereken hücrelere kolaylıkla ulaşarak anında yardımcı olabilecektir.

Alkali su içmeye başlayan kişilerde daha fazla su ve sıvı tüketimi gözlemlenir. Özellikle su tüketmeyi sevmeyen, su içmekten keyif almadığını iddia eden kişiler alkali su içmeye başlayarak daha fazla su içme ihtiyacı içine girip daha sağlıklı bir beslenme ritimine kavuşabilirler.

Alkali su tüketen kişilerin ciltleri daha parlak olmaya başlar ve pürüzsüz bir ten ile ışıldarlar. Bunun sebebi, vücuttaki hücrelerin alkali su aldıkları zaman doyum noktasına ulaşıp daha başarılı emilim sağlayacak olmalarıdır. Kuru cilt yapısı olanlar için alkali su tüketmek hayat kurtarıcı olabilir. Böylece ciltteki kurumadan kaynaklanan çatlama, yaralanma, kolay tahriş olma gibi problemleri bertaraf edebilirler.  Alkali su ayrıca bu özellikleri ile yaşlanmayı geciktirerek kişinin daha zinde ve bağışlığı kuvvetli bir bünyeye sahip olmasını sağlayacaktır.

ASİTLER VÜCUDUMUZA ZARAR VERİYOR

Asitlerin hücre yapısını tahrip edici özelliği vardır. Pek çok hastalık konu ile bağdaşır. Özellikle, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, tansiyon problemleri, kemik erimesi, obezite ve böbrek hastalıklarında asitle ilgili sorunlar karşımıza çıkar.  Vücuttaki asit oranlarında dengesizlik olduğunda bu hastalıklar ve belirtilerinde artış görülür.

SU NEDİR?

Vücudumuzdaki zararlı maddelerin idrar, ter, dışkı yollarıyla dışarı atılmasını sağlayan, var olan hücrelerin yenilenmesine yardım eden ve vücudun işlevselliğini yerine getirmesini sağlayan doğal bir karışımdır.

ALKALİ SU NASIL HAZIRLANIR?

Alkali su hazırlanmasındaki en önemli nokta, tüketilecek kadar hazırlanıp taze iken tüketilmesindedir. Bunun dışında damacanadaki su miktarı oranınca karbonat ile günlük kullanımdan fazla miktarda hazırlanıp yemekler de alkali su ile hazırlanabilmektedir. Ama alkali suyun hazırlanmasında belirli bir prosedür vardır.

Alkali su elde etmek için su ve karbonat gerekmektedir. Karbonatın eczaneden temin edilmesi ve suyun iyi kalitede olması önemlidir.

Alkali su hazırlarken; 2 litre içme suyu içine 1 yemek kaşığı eczaneden temin edilen karbonatı ekleyip taneler tam olarak eriyene kadar karıştırarak çözelti hazırlanmalıdır. Kullanılacak su miktarına bu ölçüler doğrultusunda uygun oranda karbonat ilave ederek alkali su karışımı hazırlanabilir.

Kaynak: Haber 7

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.