Türkiye Üç Kıtada Bayram Yaptı

Türkiye'de yardım kuruluşları bu Kurban bayramında da 3 kıtada onlarca ülkeye yardım ulaştırdı. Ezilen ülkeleri bayramda yalnız bırakmayan STK’lar ‘yeni Türkiye’nin dayanışma seferberliğini dünyaya gösterdi.

Türk Kızılayı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Diyanet Vakfı, Yer Yüzü Doktorları, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Deniz Feneri gibi yardım organizasyonları yaklaşık 2 milyondan fazla kişiye bağışlardan gelen kurbanları dağıttı. Ezilen insanlara Kurban’ı yaşatan yardım kuruluşları, Yeni Türkiye’nin yardım severliğini kıtaları aşarak dünya gösterdi.

HÜDAYİ VAKFI ETİYOPYALILAR’IN YANINDAYDI

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı da Türkiye’den bağışlanan 2 bin 100 hisselik kurbanı Etiyopya’da keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Uzun yıllardır Orta Asya’da, Kafkaslarda, Balkanlarda, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde kurban yardımı yapan vakıf, bu Kurban Bayramında da tercihlerini en muhtaç bölgelere yardım yaparak gerçekleştirdi. Afet yaşamış bölgeler öncelikli kesimlerin olduğu yerler oldu.

Ülke olarak; Filistin, Suriye, Irak, Somali, Gana, Tanzanya, Uganda, Kamerun, Burkina Faso, Afganistan, Pakistan- Keşmir, Filipinler–Moro, Hindistan, Kazakistan, Moğolistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Makedonya, Kosova gibi yaklaşık 50 ülkede kurban kesimi yapıldı.

6 KURBAN VEKALETİNDEN BİRİ ETİYOPYA’YA

Türk Kızılay’ı 2007 yılından beri uyguladığı yurt dışında kurban vekaleti kapsamında Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’da kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türk Kızılay’ına kurban  kesimi için verdiği 6 vekaletten birinin kurbanı Etiyopya’nın Somali Eyaleti’nin Jijiga kentinde kesilerek dağıtıldı.

İHH SAVAŞIN YIKTIĞI ÜLKELERDE

İHH Suriye’de Şam, Halep, Hama, İdlib, Lazkiye, Deirezzor ve diğer şehirlerdeki mülteci kamplarında kesilen 3 bin 205 hisse kurban, yaklaşık 115 bin 380 civarında ihtiyaç sahibine dağıtımı yaptı. Deniz Feneri de bu yıl Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler/Moro, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kenya, Kazakistan, Kırgızistan,  Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tayland-Patani, Uganda, Yemen, Zimbabve, Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Makedonya’da kurban kesti.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI 70 ÜLKEDE

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) da   kurban kesim organizasyonu 70 ülkede gerçekleştirdi. TDV Afrika, Asya ve Güney Amerika’da 120 bin kurban ve kesti.

Yeryüzü Doktorları da bu yıl Ebola ile mücadele eden Afrika’yı kendine kurban vekaleti alanı seçti; Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gamia, Gana, Demokratik Kongo, Kamerun Orta Afrika Cumhuriyeti‘nde hem kurban ibadetini yerine getirdi hem de sağlık taramaları yaptı.

İhlas Vakfı’nda bu sene, Somali, Afganistan, Etiyopya, Yemen,  Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan’da hayırseverlerin bağışladığı kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.