Taşınmanızı Kolaylaştıracak 14 İpucu

Taşınmayı gözünüzde büyütmeyin. İşte size doğru planlama ile zahmetsiz ve stressiz taşınmanın pratik yolları...

Eşyalar yerleşmeden tadilat işlerinizi yaptırın

Taşınma işlerine başlamadan önce eğer yeni evinizin ihtiyacı varsa ufak tefek tadilat işlerini yaptırmalısınız. Ev boşken bu tür işlerin yapılması daha kolay olur. Çünkü taşınma sürecinde bu tür işlerle uğraşmak iş yükünüzü artırır.

Yakınlarınızdan yardım isteyin

Ev taşımak güç gerektiren önemli bir iştir. Tek başınıza bu kadar işin altından kalkmanız mümkün değildir. Bu yüzden de size yardım edebilecek kişilere ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle de taşınma konusunda tecrübeli arkadaşlarınızı ya da akrabalarınızı seçerseniz sizin için daha faydalı olacaktır. Ancak yardım isteyeceğiniz kişilere önceden haber verin ki programlarını size göre ayarlayabilsinler.

Kullanmadıklarınızı ayıklayın

Sonraki adımınız da yeni evinizde kullanmayı düşünmediğiniz eşyalarınızı belirlemek olmalıdır. Kullanmayacağınız bu eşyaları ayıkladığınız zaman taşınma işiniz daha kolaylaşmış olur.

Koliler işinizi kolaylaştıracak

Daha sonraki işiniz ise çok sayıda koli bulmak olmalıdır. Bunu için de mahallenizdeki marketlerden ya da bakkallardan yardım isteyebilirsiniz. Ancak önceden haberdar ederseniz kolileri atmadan sizin için hazırlarlar. Ayrıca büyük boy çöp poşetleri de pek çok eşyayı toparlamak için kullanılabilir.

En çok ihtiyaç duyduğunuz eşyalarınızı ayırın

Yeni evinize yerleştiğiniz zaman ilk günler için ihtiyaç duyacağınız eşyaların bulunacağı bir koli hazırlamalısınız. Bu kolinin içine; gündelik giysi, diş fırçası, diş macunu, havlu, terlik, çorap ve pijama gibi ilk etapta lazım olacak eşyaları koymalısınız. Böylece ilk günlerde size lazım olacak eşyaları tek tek aramadan hepsini bir arada bulursunuz.

Eşyaların parçalarını kaybetmeyin

Salon takımı, yatak odası, mutfak ve banyo dolabı gibi ağır olan eşyalarınızı söküp hazırlayın. Bu eşyaların küçük parçalarını ise ayrı ayrı poşetlerde toplayın.

Kabarcıklı poşetleri kullanın

Tüm elektrikli ve elektronik eşyalarınızı güvenli bir şekilde söküp kolilemek için hava kabarcıklı poşetler kullanmalısınız. Bunun için ince battaniye ya da çarşaflardan da faydalanabilirsiniz. Gerekirse birkaç kat da sararak eşyaları daha güvenli bir şekilde kolileyebilirsiniz.

Hassas eşyalarınızı ayrı kolileyin

Bardak, tabak gibi kırılması kolay olan eşyalarınızı gazete kağıdına sarıp düzgün bir şekilde kolilere yerleştirmelisiniz. Ayrıca kırılma ihtimali olan eşyalarınızı da aynı kolide toplamaya özen gösterin.

Taşıyabileceğinizden emin olun

Kolileri sağlam bir şekilde ve sıkıca bantlamayı ihmal etmeyin. Ayrıca kolileri içlerindeki eşyaları kaldırabileceğinden emin olmak için kontrol edin. Burada önemli olan kolilere alacağı kadar değil taşıyacağı kadar eşya koymaktır.

Kolileri gruplandırın

Kutuları gruplandırmayı ihmal etmeyin. Böylece mutfak eşyalarının bulunduğu koliler mutfağa, banyo eşyalarının bulunduğu koliler banyoya konulacaktır. Böylelikle kutular yeni eve bırakılırken bir karışıklık olmayacak ve yerleşmek daha kolaylaşacaktır.

Hangi eşyaların olduğunu not edin

Kolilerin üzerine görünür bir şekilde hangi tür eşyaların yer aldığını not edin. Bu zamanınızı alabilir ancak işlerinizi kolaylaştırması açısından çok önemli bir ayrıntıdır.

Yeni evinizde ilk mutfaktan başlayın

Yeni evinizi yerleştirmeye başlarken ilk önce acil olan eşyaları yerleştirmekle işe başlamalısınız. Örneğin hem kırılacak eşyalar olması sebebiyle hem de ilk yemek yeneceğinden dolayı öncelikle mutfak eşyalarını yerleştirmelisiniz. Diğer eşyaları da önem ve ihtiyaç sırasına göre yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Hepsini bir anda açarsanız büyük bir karmaşa yaşayabilirsiniz

Kolilerin hepsini aynı anda açın

Yerleştirme aşamasında dikkat edilecek önemli bir hususta kolileri ya da poşetleri ait oldukları odalarda topluca açmaktır. Bütün eşyaları biranda görüp yerleştirmek daha kolay olur.

Gazete, poşet ve kolileri değerlendirebilirsiniz

Yerleştirme sonrası ortaya çıkan koli, poşet, gazete gibi atıklarınızın sağlam olanlarını sonradan değerlendirmek üzere saklayabilirsiniz.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.