Peygamberimizin Sık Sık Okuduğu Dualar

Peygamber Efendimizin sık sık okuduğu dualar...

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz: “Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğretir, sonra ebediyyen unutturmaz.” buyurdu ve şu duâları tavsiye ettiler.

RIZKIN BOLLAŞMASI VE BEREKETLENMESİ İÇİN DUA

Arapça:

peygamberimizin-duasi_9

Anlamı: “Allah’ım! Ben zayıfım, zaafımı Sen’in rızâ-yı şerîfini kazanma husûsunda kuvvetlendir. Nâsiyemden tutarak beni hayra sevkeyle! İslâm’ı rızâmın en son noktası kıl!

Allah’ım! Ben zayıfım, beni kuvvetlendir; insanlar arasında küçük görülüyorum, beni izzet sâhibi kıl! Ben muhtâcım, beni rızıklandır.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 2882; Hâkim, el-Müstedrek, I, 708/1931)

Türkçe Okunuşu: “Allahümme innî daîfun fe kavvi fî rıdâke da'fî ve huz ilelhayri binasiyetî vec'alil islâme münteha rıdaye. Allahümme innî daîfün fekavvinî ve innî zelîlün feizzenî ve innî fakîrün ferzuknî.”

ALLAH’A SIĞINMA DUASI

Arapça:

peygamberimizin-duasi_10

Anlamı: “Allah’ım! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, yaşlılığın getirdiği tâkatsizlik ve bunaklıktan, kasvetten (katı kalplilikten), gafletten, yokluktan, zilletten, mal ve hayır azlığından, meskenetten (kötü hâlden) Sana sığınırım. Nefsin doymak bilmeyen ihtiyaç hissinden, küfürden, fâsıklıktan, hakka muhâlefetten ve ayrılıktan, nifaktan, süm’adan (amelleri insanların duyması için yapmaktan), riyâdan Sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, barastan ve her türlü kötü ve müzmin hastalıklardan Sana sığınırım.” (Buhâri, Tefsir, 16/1; Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 1489; Hâkim, el-Müstedrek, I, 712/1944)

ALLAH’IM BENİ İYİLİK YAPTIĞINDA SEVİNEN, KÖTÜLÜK YAPTIĞINDA HEMEN İSTİĞFAR EDEN KULLARINDAN EYLE!

Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- duâsında şöyle buyururdu:

Arapça:

peygamberimizin-duasi_11

Anlamı: “Allah’ım! Beni, iyilik yaptığında sevinen, kötülük yaptığında ise hemen hatasını anlayıp istiğfâr eden kullarından eyle!” (İbn-i Mâce, Edeb, 57; Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 1462)

EKSERİYETLE OKUDUĞU DUASI

peygamberimizin-duasi_12

Anlamı: “Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl.” idi. (Tirmizî, Deavât, 85)

Türkçe Okunuşu: “Ya mukallibel kulûb, sebbit kalbî ala dînike.”

Kaynak: Mahmud Sami Ramazanoğlu, Dualar ve Zikirler, Erkam Yayınları

İslam ve İhsan

HADİSLERDE DUA

Hadislerde Dua

KUR’AN’DA GEÇEN DUALAR

Kur’an’da Geçen Dualar

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • arkadaşlar tşk de allahın isimleri nelerdi

    عن معاذ بن جبل -رضي الله عنه- أن النبي -صلى الله عليه وسلم- قال: «يَا مُعَاذ، واللهِ، إِنِّي لَأُحِبُّكَ، ثُمَّ أُوصِيكَ يَا مُعَاذُ، لاَ تَدَعَنَّ فِي دُبُرِ كُلِّ صَلاَة تَقُول: اللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلَى ذِكْرِكَ، وَشُكْرِكَ، وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ»

    Muaz İbni Cebel (Radıyallâhu Anh)’ın bildirdiğine göre, Hz. Peygamber aleyhissalatü vesselam şöyle buyurdu:

    “Ey Muaz! Şüphesiz ben, seni seviyorum. Her namazın peşinden: اَللّٰــهُمَّ أَعِنِّى عَلٰــى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَ حُسْنِ عِبَادَتِكَ 'Ey Allah'ım! Seni zikretmem, sana şükretmem ve güzel ibadet etmem için bana yardım et.' diye dua etmeyi terk etme.”

    Allah sizden razı olsun her namazdan sonra mutlaka bu duaları okumaya çalışıyorum gerçekten Allah peygamber efendimiz sav ona yaklaştıran her türlü fazileti ve vesileyi versin onu vaad etiği makamı mahmuda eristirsin onun sünnet -i seniyesini bizlere hatırlatan kullardan da Allah razı olsun

    Allah Razı olsun çok teşekkürler

    tşk siyer ödevimde yardımcı oldu Allah razı olsun

    ALLAH {C.C}
    HZ.MUHAMMED [S.A.V]
    KUR'ÂN-I KERÎM
    İSLÂMİYET
    KÂBE
    SUUDİ ARABİSTAN
    TÜRKİYE

    • TEBRİKLER MUHAMMED ÖZDEMİR

    İŞİME ÇOK YARADI TEŞEKKÜRLER

    • Çok gzl emeginize saglk

    Çok işime yaradı.Yükleyeninnellerine sağlık

    özet sorusu Ödevimde yardımcı oldu

    Teşekkürler

    Allah razı olsun bu dualar sayasinde içimde bı ferahlik oldu rabbim hepimizi hidayete erdirsin hayırlı kullarından olmamızı nasip etsin inşallah

    Allah yardımcı olandan su mubarek gınde razı olsun

    Allah razi olsun bu guzel dua kizimada Aida olur

    çok teşekürler kim yazdıysaa

    bu duvaları kim yazdıysa ALLAH razı olsun ALLAH bu duvaların yüzü hürmetine ALLAH hastalıkları def etsin ALLAH BU ÜMMETİ DOĞRU YOLA ÇEVİRSİN AMİN.

    Teşekürler

    Ben hangisini ezbelliyicem bilemiyorum

    Ödevimde yardımcı oldu.

    ALLAH RAZI OLSUN BU GÜZEL DUALARI OKUYARAK AMİN DEDİK PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANDIK

    Allah razı olsun bu guzel dualar için

    Vallaha cok isime yaradi yapamlarin dualari yazanlarin ellerine sağlik

    Allah razı olsun kim bunları yazdiysa cok guzel olmus kizim odevini bu site sayesinde yapiyor allah razi olsun aradigimiz dualari bulduk

    Çok güzel olmuş...

    Emegi gecen herkesten Rabbim razi olsun aradigim ve ihtiyacim olan dualari buldum ameletmeye Rabbim muafaketsin insallah amin

    Çok teşekkürler aklımdan geçip bir türlü kelimelere dökemediğim güzel dualar.

    Cook tanidik geldii bu dualar banaa!!Allah razi olsun hocam sizsiniz bu kisi insallah ben istanbuldan oznur.

    • Kim bu duaları yazdıysa allah dilediği her şeyi kabul etsin inşallah amin

    cok güzel dualar yazılışları da buyuk olduğundan daha kolay ve duzgun okuma ımkanı sunduğunuz ıcın ALLAH razı olsun bu duaları her namazın ardından okuyabılırmıyız

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.