Görme Engelli Hatice Can 67 Yaşında Hafız Oldu

Burdur'da yaşayan 67 yaşındaki görme engelli Hatice Can, ilerleyen yaşına rağmen Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

Burdur'da ikamet eden görme engelli Hatice Can (67), büyük bir azim ve gayretle Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan ve "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan Can, hiçbir engelin başarının önüne geçmeyeceğini bir kez daha gösterdi.

"Kur'an aşkı tüm engellerimi bana unutturdu"

Küçük yaşlarda geçirmiş olduğu bir rahatsızlk nedeniyle görme yetisini kaybeden Hatice Can, hafızlığa başlama sürecini Diyanet Haber'e anlattı.

"Televizyon ve radyodan Kur'an dinlemeyi çok severdim. Burdur'da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Nurullah Camii Kur'an Kursu'na gittim. Sağ olsun Naciye hocamız bana zaman ayırarak benimle yakından ilgilendi. Hafız olan komşumdan da tecvit dersleri aldım. İçimdeki Kur'an aşkı beni hafızlığa yöneltti. Antalya Beyaz Baston Derneği tarafından açılan kursta Braille alfabesini öğrendim.1998 yılında İstanbul'da özel bir vakıfta görme engellilere yönelik açılan Kur'an-ı Kerim kursunda 1 ay eğitim gördüm. Braille alfabesi eğitimini daha önceden aldığım için 1 saat gibi bir sürede Kur'an okumaya geçtim. Daha sora burada tanıştığım Emine hoca beni Düzce'ye götürdü. Gittiğim kurstaki hafızlık öğrencileriyle tanıştıktan sonra bu yoldaki gayretim daha da arttı. 2002 yılında hafızlığa başladığımda 47 yaşındaydım. Hafızlık eğitim sürecinde anemi, babamı ve abimi kaybettim. Kardeşim eğitimim yarım kalmasın diye bana vefat haberlerini vermemiş. Bu yüzden cenazelerine bile katılamadım. Görme engelli olmam beni hiçbir zaman yıldırmadı. Kur'an aşkı tüm engellerimi bana unutturdu. O'nun nuru, gören gözüm oldu. Düzce'de kaldığım sürede Emine hoca beni yanında sohbetlere götürürdü. Hafızlık öğrencilerine 3-4 sene boyunca sohbet ettim. Sohbetlerime 'Allah'ın mektubunu aldık, davetini kabul ettik' diye başlardım. Öğrencilerin sevgi ve saygısını kazandım."

67 yaşında tüm engelleri aşarak hafızlığını tamamlayan Hatice Can ile bir araya gelen Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen, Hatice teyzenin gayret ve sebatıyla insanlara özellikle de gençlere güzel bir örnek olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Türkmen, Hatice Can'a Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Braille alfabesiyle hazırlanan 6 ciltlik Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

EL-HAFIZ ANLAMI

El-hafız Anlamı

GÖRME ENGELLİ BERNA SEVGİ EVİNDE HAFIZ OLDU

Görme Engelli Berna Sevgi Evinde Hafız Oldu

HAFIZAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖZEL BİR DUA VAR MIDIR?

Hafızayı Güçlendirmek İçin Özel Bir Dua Var mıdır?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.