Ezan Duası Arapça Türkçe Okunuşu ve Anlamı - Ezan Bittikten Sonra Okunacak Dua

Ezan duası Arapça, Türkçe okunuşu, anlamı ve fazileti nedir? Ezan okunduktan sonra okunacak dua nedir? Ezan duası nasıl okunur? Peygamber Efendimizin okuyana şefaat müjdesi verdiği ezandan sonra okunan dua hangisidir? İşte ezan bittikten sonra okunacak dua...

Ezan duası Arapça yazılışı, okunuşu ve anlamı...

EZAN DUASI ARAPÇA

Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Her kim ezanı işittiğinde ardından; 

derse kıyamet gününde benim şefaatim ona vâcib olur.” (Buhârî, Ezan, 8)

EZAN DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

"Allahumme Rabbe hezihi’d-da’veti’t-tâmme. Vesselatil kâimeti âti Muhammedenil vesilete vel fazîlete vebashu makâmen Mahmudenillezi veadteh." (Buhârî, Ezan, 8)

EZAN DUASI ANLAMI

"Ey bu tam davetin ve kılınmak üzere olan bu namazın Rabbi olan Allah’ım! Muhammed’e vesileyi, fazileti ihsan et. Bir de kendisine va’d ettiğin Makam-ı Mahmûd’u verip oraya ulaştır, muhakkak ki Sen vaadinden dönmezsin."

EZAN DUASI DİNLE (FATİK ÇOLLAK EZAN DUASI)

İslam ve İhsan

EZAN SÖZLERİ VE ANLAMI

Ezan Sözleri ve Anlamı

SELA SÖZLERİ VE ANLAMI

Sela Sözleri ve Anlamı

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Selamunaleyküm. Camilerimizde namaza başlamadan önce duyduğumuz duadır. Allah Celle Celâluhû ibadetlerimizi kabul etsin. Amin.

    Selamunaleyküm. Camilerimizde namaza başlamadan önce duyduğumuz duadır. Allah Celle Celâluhû ibadetlerimizi kabul etsin.

    Selamünaleykim çok güzel olmuş, Ama sanırsam Yukarıdaki ezan duğasının yazılışı ile "Allahumme Rabbe hezihi’d-da’ve........ Alttaki Okuyan hocamızın farklı. Düzeltebilirseniz daha iyi olur ALLAH CC razı olsun sitenizi ve hocamızın sohpetini beyeni ile takip ediyoruz başarılarınızın revamını dilerim. (Çoçuk bölümü ve ilahi bölümü de eklerseniz oradan çoçuklar için çizgi film v.s. ve ilahi kısmından da arabada dinlemek için ilahi ve sohbetler indirme imkanımız olursa çok iyi olur)

    Selamün aleyküm kıymetli ümmedi ❤muhammedler rabbim ramazan'ı şerifimizi hayırlı etsin inşaALLAH❤ rabbim bizleri salih olan kuşlardan eylesin❤ rabbim bizleri günahlarımızı effetsin pişmanlığımızı ve affedilme dileklerimizi kabul etsin inşaALLAH ❤rabbim bizleri vasifesinide yerine getiren kullardan eylesin inşaALLAH❤ AMİN

    • Ve Aleyküm selâm

    ALLAH razı olsun bu dua çok işime yaradı B-)

    Teşekkür ederim bu duaya çok ihtiyacım vardı

    CUMANIZ MÜBAREK OLSUN HAYIRLI GÜNLER YÜCE ALLAH TAN DİLERİM ES SELAMÜN ALEYKÜM.

    Çok güzel,Allah(c.c.) için namaz kılacağız ve ezan duasını da ezberlemek lazım.

    hocamızın okuduğu dua orjinaldir ve cok doğru. buharide öyle geçmektedir yanlış birşey yoktur

    Çok teşekkürler Allah razı olsun

    Selamunaleykum, lutfen burdaki ezan duasinin Arapca versiyonunu duzeltirmisiniz, eksik var sanki. Allah sonsuz razi olsun, emeklerinize, ellerinize saglik.

    • İlginiz için teşekkür ederiz. Gerekli düzenleme yapılmıştır.

    ALLAH (cc) aklı ve fikri yerinde olan bütün insanlar için muhakeme etme yeteneği vermiştir. Sen duanı oku eksik ya yanlış dahi olsa. O'ki alemlerin yaratıcısı olan ALLAH senin bu dua'yı Ezanı şerif için yürekden gelerek okuduğunu bilecek kudret'e sahipdir. İnşallah'da sevabınıda verecektir.Amin

    Ezan duasının bir çok cami ve mescitte müezzinlik yapanlar tarafından değişik şekilde okunduğuna şahit oluyorum. Duaya ekleme ya da çıkarma yapıyorlar.

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.