Bebeklerde Nefes Açma Yöntemleri

Bebeğin nefesini açmak için evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz birkaç yöntem var. İşte bebeklerde nefes açma yöntemleri...

Bebeğiniz nefes almakta zorlanıyorsa bunları deneyebilirsiniz.

KENDİ BUHAR ODANIZI YAPIN

Buhar mukusu incelterek akmasını sağlayacak, tıkanıklığı açacak.

Sıcak suyu bir süreliğine açıp kabinin kapısını kapatın. İçeri buharla dolduğunda bebeğinizle birlikte 10 dakika kadar buharla dolu banyoda oturun.

BAL

Soğuk algınlığı, öksürük veya astım sebebiyle nefes problemi yaşayan bebekler için bal etkili bir formüldür. Antibakteriyel ve antioksidan etkisiyle iyileşmeyi hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir.

2 çay kaşığı balı 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla karıştırıp çocuğunuza birkaç saatte bir verin. Ilık ballı sütte semptomları hafifletecektir.

Dikkat! 1 yaşından küçük bebekler için bal tehlikeli olabilir!

ZENCEFİL

İltihap söktürücü, antibakteriyel, antiviral ve öksürük ilacı etkisiyle zencefil nefes almayı zorlaştıran birçok hastalıkla savaşır. Solunum yollarındaki ve ciğerlerdeki iltihabı azaltarak astım ataklarını önler.

1 yaşından büyük bebekler için eşit miktarda zencefil suyu, nar suyu ve balı karıştırarak günde 3 kez bu karışımdan 1 yemek kaşığı verin.

TAVUK SUYUNA ÇORBA

Ev yapımı tavuk suyuna çorba solunum yolu enfeksiyonları için muhteşem bir tedavi yöntemidir. Organik tavuk ve sebzelerle hazırladığınız tavuk çorbası tıkanıklığı açar ve iyileşme sürecini hızlandırır.

ZERDEÇAL

Zerdeçal solunum yollarındaki ve akciğerlerdeki iltihabın atılmasını sağlayarak nefes problemlerini çözer.

1 bardak su ile ½ çay kaşığı toz zerdeçalı bir tencereye alıp kaynatın. Biraz soğuduktan sonra çocuğunuza günde bir ya da iki kez içirin. 1 yaşın üzerindeki çocuklarda 1 çay kaşığı toz zerdeçalı ve 2 çay kaşığı organik balı karıştırıp verebilirsiniz.

Not: Herhangi bir alternatif tıp yöntemini uygulamadan önce doktorunuza danışın!

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.