Türk Kızılayı Ramazan'da 100 Bin Gıda Kolisi Dağıtacak

Afet dönemlerinin dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, bu yıl Ramazan ayında 100 bin gıda kolisi dağıtacak.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl "Bir hilalle başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunan Türk Kızılayı, Türkiye genelinde 700'e yakın şubesiyle ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçlarını Ramazan ayında da gidermeye devam edecek.

Geçen yıl Ramazan ayında birçok kuruluşla iş birliği yaparak, yaklaşık 50 bin adet gıda kolisi dağıtan Türk Kızılayı, bu yıl da gıda kolisi bağışıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Açıklamada,"Kızılay bu yıl 100 bin gıda kolisinin üzerine çıkarak, 500 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan bereketini taşımayı hedefliyor. Migros'un aralarında bulunduğu zincir mağazalar da Türk Kızılayı adına gıda paketleri satışa sunacak. Ayrıca Türk Kızılayı resmi internet sitesinden de gıda paketi bağışları kabul edilecek. Gıda paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Kampanyaya katılan zincir mağazalardaki 'Ramazan Paketi Alanları'ndan bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzuyla müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Market’ten de satın alınan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Müşteriler, bağışlayacakları ramazan paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar bu paketlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek." bilgisi verildi.

''NAKDİ BAĞIŞLAR HALKBANK TARAFINDAN ÜRETİLEN KIZILAY KARTLARA YÜKLENECEK''

İhtiyaç sahiplerine verilen Kızılay Kart dağıtımının ramazan ayında da devam edeceği, nakdi bağışların Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yükleneceği, detaylı incelemenin ardından kartların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtilerek, Kızılay'ın ülke çapında faaliyet gösteren toplam 13 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Yurt dışında da sosyal yardım çalışmalarını sürdürerek, Ramazan yardımlarına şimdiden başlayan Kızılay, Gazze’de savaş mağduru bin 560 aileye gıda kolisi ve hijyen malzemesi yardımı yaptı, yardımlar Ramazan süresince de devam edecek.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.