Ramazan’ı Hakkıyla Eda Ettik mi?
Ramazan’ı hakkıyla eda ettik mi? Ramazan ayımız nasıl geçti?
Ramazan-ı şerifi titizlikle ifa edebilmek ve salih amelleri hassasiyetle eda edebilmek , o amelleri zayi edecek her türlü gaflet ve kötü hâllerden korunmamızla mümkündür.
Meselâ bir kimse hacca gider fakat faize bulaşırsa, elde edeceği büyük müjdeyi kaybeder. Yine bir kimse çok hayır ve hasenat yapar; fakat anne ve babasına karşı isyan ve nankörlük içindeyse, mazhar olacağı mükâfatı kaybeder. Cemaate devam eden bir mümin, eğer bir yetimin kalbini kırmışsa kazandığı sevapları kaybeder.
Keza bir kimse gıybetten sakınmazsa, adeta amel defterini sıfırlar. Zira kıyamet gününde bütün sevaplarını gıybet ettiği kimselere verecek; sevapları bittiğinde ise onların günahlarını yüklenmek durumunda kalacaktır.
Hâsılı, ecirlere ve müjdelere vesile olacak güzel ve hayırlı amelleri işlemekle beraber, o amelleri zayi edecek gafletlerden de son derece sakınmak gerekir. Aksi takdirde yığınla salih amel eksilir, gider ve yok hükmünde olur. Çünkü bir kimsenin dağlar kadar hayırları ve güzel amelleri olsa bile kul hakkına dikkat etmiyorsa, ahirette müflis olur.
İşte bu sebeple böylesine mühim, hassas ve kıymetli bir zaman dilimindeyiz.








YORUMLAR
-
İlk yorumu yapan siz olun!