Peygamberimiz Kurban Kesmiş midir?

Hz. Peygamber (s.a.s.) bizzat kurban kesmiş midir? Peygamber (s.a.s.) Efendimiz kurbanı nasıl keserdi? Diyanet İşleri Yüksek Kurulu cevapladı.

HZ. PEYGAMBER (S.A.S.) BİZZAT KURBAN KESMİŞ MİDİR?

Kurban ibadeti hicrî ikinci yılda meşru kılınmıştır. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) de bu yıldan itibaren vefat edinceye kadar her yıl kurban kestiği bilinmektedir. (Tirmizî, Edâhî, 11; bkz. Buhârî, Hac, 117, 119; Müslim, Edâhî, 3)

Hz. Peygamber (s.a.s.), Veda Haccı’nda yüz deve kurban etmiştir. Hz. Ali (r.a.), “Peygamber yüz deve kurban etti. Etlerini dağıtmamı emretti, ben de dağıttım.” (Buhârî, Hac, 122) demiştir. Hz. Enes’ten (r.a.) Hz. Peygamber’in (s.a.s.) siyah-beyaz benekli iki koçu besmele ve tekbir ile bizzat kestiği rivayet edilmektedir. (Buhârî, Edâhî, 9)

Kaynak: Diyanet Fetva Kurulu

İslam ve İhsan

PEYGAMBER EFENDİMİZ KURBANI NASIL KESERDİ?

Peygamber Efendimiz Kurbanı Nasıl Keserdi?

KURBAN NASIL KESİLİR?

Kurban Nasıl Kesilir?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle