Kuru ve Çatlak Ayak Topukları İçin 5 Doğal Çözüm

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle ayak topuklarında çatlak ve kuruluk daha da artar. Peki ama ayak güzelliğimizi gölgeleyen kuru, ve çatlak ayak topuklarından nasıl kurtulabiliriz? İşte imdadınıza yetişecek 5 doğal ev yapımı ilaç tarifi. 

Çatlamış topuklara ne iyi gelir? diye düşünüyorsanız sorununuzu çözecek beş yöntem.
 

TOPUK ÇATLAMASI İÇİN NE YAPMALI?

1. Kuru Ciltler Topuklar Çözüm: Limon
limon

Limon asidik özelliğinden dolayı ayak topuklarındaki pürüzlü ve kuru cildi yumuşatan, yıpranan kuru cildi onaran mükemmel  bir doğal çözümdür.  Limonla kuruyan ve çatlayan ayak topuklarınızı tedavi edip ayaklarınızın kaybolan güzelliğini geri getirin.

Bir miktar sıcak su ile yarım limonun suyunu karıştırnı. 15 dakika bu karışımda ayaklarınızı bekletin. Daha sonra ponza taşı kullanarak ayaklarınızı yıkayın ve bir havlu ile kurulayın.

2. Kuruyan Ayak Topukları İçin: Pirinç Unu

pirinç-unu

Kuruyan ve çatlayan topuklarınızı  doğal yollardan tedavi etmenin bir yolu da pirinç unu. Bu ev yapımı tarif, ayak topuklarındaki deri ve ölü cilt hücrelerini temizliyor.

İhtiyacınız olacak malzemeler: Bal, elma sirkesi ve pirinç unu.

Hamur kıvamına gelinceye kadar tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.

Önce 10 dakika ayaklarınızı ılık suda bekletin. Daha sonra bu macun ile ayaklarınızı fırçalayın. Daha sonra ayaklarınızı ılık su ile durulayın.

3. Kuru ve Çatlamış Ayak Topukları İçin: Muz

dunya-muz-uretimi-mantar-tehlikesi-yasiyor-5936116_621_o

Çatlak topuklar için doğal ilaçlardan biri de muzdur. Bir adet büyük muzu iyice ezin. Çatlak topuklarınızın üzerine sürün ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile ayaklarınızı durulayın. Daha sonra 2 dakika ayaklarınızı soğuk suda bekletin. Bunu gün aşırı uygulayabilirsiniz. Bu günlük topuk tedavi yöntemini haftada 2-3 uyguladığınızda topuklarınızdaki kuru ve çatlak derilerden kısa sürede kurtulmuş olacaksınız.

4. Kuru ve Çatlak Ayak Topukları İçin: Bal

14237332290.39790000

Kuru ve çatlamış topuklardan kurtulmak istiyorsanız işte size doğal ve mükemmel bir ilaç. Yapmanız gereken tek şey, ılık suya 3 yemek kaşığı balı eklemek ve ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletmek.

5. Kuru Topuklardan Kurtulun: Gliserin ve Gülsuyu

2012-07-28-gul-suyu-cilt-bakimi-ve-cilde-faydalari

Kuruyan topuklarınızdan kurtulmak için, gül suyu ile gliserin karışımını deneyebilirsiniz. A, C, D ve E vitaminlerinden zengin gül suyu ve gliserin cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Kuru ayak topuklarını tedavi ederken yapılacak bakımın antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahip olması önemlidir.

Yatmadan önce bu karışımı kuruyan ve çatlayan ayak topuklarınıza uygulayın daha sonra çorabınızı giyin ve sihirli tedavinin sonucunu uyandığınızda görün!

Kaynak: hepimizaileyiz.com

İslam ve İhsan

BAŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.