Hüdayi Bilim ve Sanat Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor

Yaz döneminde hizmete açılan "Hüdayi Bilim ve Sanat Merkezi" 2022-2023 Dönemi eğitimleri 1 Ekim’de başlıyor. Eğitimler ve kayıt başvuru ile ilgili detaylar yazımızda...

Bilim, teknoloji ve sanat eğitimlerinin iç içe olduğu merkezde istediğiniz programa veya programlara kaydolabilirsiniz. Kayıt yaptıran tüm öğrencilere ayrıca hediye olarak Değerler Eğitimi veriliyor ve klinik psikoloğu tarafından öğrenci-veli-grup psikolojik destek uygulamaları hizmeti sunuluyor. 8 kişilik özel gruplarda eğitim alacak olan öğrenciler, istekli ve başarılı olmaları durumunda özel Teknofest Proje Takımlarımıza dâhil olabilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı tasarlanılan programlarda bulunan aşağıdaki eğitimlerin ister birini, ister hepsini tercih edebilirsiniz.

Neler Var?

Değerler Eğitimi’nde Temel Dini Bilgiler, Siyer-i Nebi, Âdâb-ı Muaşeret eğitimlerini görecekler ve Değerli Gezilerle çevremizdeki tarihi yapıları yakından görme fırsatı olacak.

Bilim Eğitimi’nde Astronomi alanında Güneş Sistemi’ni inceleyecek, büyük teleskoplarımızla gözlemler yapacak ve gökyüzünün gizemini araştıracak. Fen Bilimleri alanında deneyler yapacak, mikroskopla mikro âleme yolculuğa çıkacak ve bilimin arkasındaki sırrı keşfedecek.

Yazılım Eğitimi’nde Hacker Can platformu ile temel kodlamayı öğrenecek, App Inventor’la mobil uygulama geliştirecek ve Nesnelerin İnterneti ile nesneleri uzaktan kontrol edebilecek.

Robotik Eğitimi’nde Matatalab ile kodlamanın temel bileşenlerini kavrayacak, Mbot ile labirent çözebilen araç yapabilecek, Ozobot kullanarak renklerle kodlamayı keşfedecek ve Lego Mindstorm ile hayal gücünü kullanarak robot yapacak.

Mucit Eğitimi’nde Microbit ile temel projeleri Geliştirecek, 3B Tasarım ile çizim yaparak ürününün çıktısını alabilecek ve Arduino ile hayalindeki projeleri geliştirecek.

Havacılık ve Uzay Eğitimi’nde Model Roket yaparak roketin çalışma prensiplerini kavrayacak, Kendi İnsansız Hava Aracı’nı yaparak eşsiz bir uçurma deneyimi kazanacak ve Drone Pilotaj – Kodlama eğitimi alarak Drone’u daha yakından tanıyacaklar.

Ahşap Atölyesi’nde Tasarlama, Projelendirme eğitimi alarak 20 farklı projeyi tamamlayabilecekler aynı zamanda el aletlerini tanıma ve doğru kullanma eğitimi alacaklardır.

El Becerisi Atölyesi’nde küçük yaşta el becerilerini geliştirmeye yönelik 15 farklı etkinlik yaparak el-göz ve beyin koordinasyonun gelişmesine katkı sağlaması amaçlanmaktır.

Eğitimler Nerede Olacak?

https://youtu.be/wdUyl2UyeHs

Eğitimler Üsküdar’da Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi’nin hemen yanında bulunan Hüdayi Külliyesi’ndeki Hüdayi Bilim ve Sanat Merkezi’nde olacak. Hüdayi Bilim ve Sanat Merkezi’nin konumuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://goo.gl/maps/5xqmN1uHBxoRrCRp6

Nasıl Kaydolabilirim?

Aşağıdaki formu doldurarak ön kaydınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca 0555 097 48 45 veya 0541 762 71 29 numaralı telefonlarımızı arayarak ya da WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://forms.gle/Swd1Swct58avAuNF7

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.