Erzurum'da 1001 Hafız İçin İcazet Töreni Yapıldı

Erzurum İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 1001 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Erzurum Kapalı Spor Salonu'nda 1001 hafız için yapılan icazet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topcuoğlu başta olmak üzere çok sayıda hafız ile icazetlerini alacak bazı gençler Kur'an-ı Kerim okudu.

"ERZURUM MANEVİ YÖNDEN ÇOK DEĞERLİ BİR ŞEHİR"

Vali Okay Memiş, törende, Erzurum'dan bütün Türkiye'ye hitap eden bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Anadolu'nun fethinin İslam Alimi Pir Ali Baba gibi manevi önderlerin gayretleri sayesinde gönüllerin fethiyle gerçekleştiğini ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Erzurum manevi yönden çok değerli bir şehir. Burada görev yapan hocalarımıza diyorum ki, işiniz hem kolay hem de zor. Çünkü Erzurum dinini, diyanetini ve maneviyatını bilen bir şehir. Ona göre görev yapacaksınız diye uyarılarda bulunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Üç yıldır bir pandemi yaşadık. Bu pandemide özellikle dindar vatandaşlarımız bizi hiç sıkıntıya sokmadı. Cami cemaatindeki kardeşlerimiz devletin bütün kurallarına harfiyen uydu. Hepinize teşekkür ediyoruz. Biz devlet olarak çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Her alanda ilimde, fende, matematikte, cebirde, geometride, fizikte, kimyada yetiştireceğimiz gibi yetmez. İnancımıza göre manevi açıdan da bu çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız."

"KUR'ANI KERİM ARTIK SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULUYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yakın bir zamana kadar çocuklarını camiye gönderen velilerin cezalandırıldığına işaret ederek, "Bu günleri bu millet yaşadı. Bugün öyle bir döneme geldik ki Kur'an-ı Kerim artık okullarımızda seçmeli ders olarak okutuluyor." dedi.

Reisül Kurra Mustafa Demirkan'ın yaptığı hatim duasının ardından eğitimlerini tamamlayan hafızlara protokol üyelerince icazet belgeleri ile içerisinde çeyrek altınlarında bulunduğu çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

HÂFIZ NE DEMEK?

Hâfız Ne Demek?

NASIL HÂFIZ OLUNUR?

Nasıl Hâfız Olunur?

HAFIZLIK İLE İLGİLİ HADİSLER VE HAFIZLIĞIN FAZİLETİ

Hafızlık İle İlgili Hadisler ve Hafızlığın Fazileti

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.