Altı Torununa Bakan Ninenin Evi Yenilendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zor şartlarda 6 torunuyla hayat mücadelesi veren 91 yaşındaki Lale Atalay'a hayırseverler yardım eli uzattı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 6 torunuyla zor şartlarda hayat mücadelesi veren 91 yaşındaki Lale Atalay'a hayırseverler destek çıktı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliğinin (GATOB) geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde Lale Atalay'ın yetim aylığı ile baktığı 6 öksüz torununa yaptığı giysi yardımının ardından yaşlı kadının evi de yenilendi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırseverler, GATOB Genel Başkanı Hüseyin Aslan öncülüğünde ilk olarak suyu olmayan eve su şebekesi çektirdi, mutfak dolabı ve çelik kapı yaptırdı, duvarları boyattı.

Hayırseverler, daha sonra satın aldıkları buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, mobilya ve halı ile mutfak malzemelerini yerleştirdi.

Lale nine ve torunları, evin çehresinin değişmesi ve ihtiyaç duydukları eşyalara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İÇME SUYU DAHİ YOKTU

Lale Atalay, AA muhabirine, gelininin 8 yıl önce hayatını kaybettiğini, oğlu Mehmet Atalay'ın ise çobanlık yaptığı için sadece kış aylarında evde kaldığını söyledi.

Suyu dahi olmayan evde 6 torunuyla çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Atalay, "Ev demeye bin şahit lazımdı. Evin damı su akıtıyordu, içme suyumuz dahi yoktu. Hayırseverler, gelip evimizi yaptılar. Allah hayırseverlerin hepsinden razı olsun. Artık suyumuz var ve evimiz çok güzel oldu." diye konuştu.

TERÖR SALDIRILARI YARDIMI GECİKTİRDİ

GATOB Genel Başkanı Aslan da Lale ninenin evini daha önce onarmaya karar verdiklerini belirterek, ancak o tarihte ilçede PKK'lı teröristlerin saldırıları yüzünden bu yardımı gerçekleştiremediklerini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla başta Silopi ilçesi olmak üzere bölgeye yeniden huzurun hakim olmasıyla yardımlarını huzur içinde yaptıklarını vurgulayan Aslan, şöyle dedi:

"Lale ninemizin evini geçen yıl Kurban Bayramı'nda görmüştük. Evin içi harabeydi, suyu dahi yoktu. Hayırsever arkadaşlarımızla evi onarma kararı aldık ancak o dönemdeki terör olaylarından dolayı bir türlü gerçekleştiremedik. 3 ayda evi onardık, eşyaları yerleştirdik. Bugün de evi teslim ettik. Hem biz hem de çocuklar çok mutlu. Peygamberimizin emaneti olan öksüzlere sahip çıktık."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.