7. Türkiye Dergi Fuarı Başlıyor!

TÜRDEB tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'nda, 20 ülkeden 305 dergi, Sirkeci garında okurlarıyla buluşuyor.

Türkiye Dergiler Birliği'nin (TÜRDEB) bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Dergi Fuarı, 20 ülkeden 305 dergiyi 10 - 15 Mayıs tarihleri arasında Sirkeci garında ağırlıyor.

7. TÜRKİYE DERGİ FUARINA KATILAN DERGİLER 

Bu yıl fuara katılacak dergilerse şu şekilde:

İtibar Dergisi, Acemi, Adı Yok Dergisi, AltınÇocuk, Altınoluk, Aşıkane Dergisi, Ayasofya Dergisi, Aydos Edebiyat, Aylık Dergi, Ayraç, Bakış (Eğitim-BirSen), Baran Dergisi, Barbar, Dergisi, Belleten TDK, Berhava, Beyaz Bulut, BirNokta, Bizim Aile, CafCaf Dergisi, Can Kardeş, Cf Dergi, Cins Dergi, Çamlıca Çocuk, Davet Mektebi, Değirmen Dergisi, Derin Ekonomi, Derin Tarih, Din ve Hayat Dergisi, Diyanet Çocuk, Diyanet Dergisi, Edebiyat Ortamı, Fayrap Dergisi, Fidan Dergisi, Film Arası Dergisi, Fiyaka Dergi, Fosforlu Elma, Furkan Dergisi, Genç Dergi, Genç Düşünce, Genç Öncüler, Genç Üniversiteli, Genç Yaklaşım, Gerçek Hayat, Gökkuşağı, Hacamat, Haksöz, Halk Edebiyatı, Havsala, Haykırı Fanzin, Hece Dergisi, Hece Öykü, İkrar Dergi, İktibas Dergi, İlim Dergisi, İlk Adım, İmge Dergisi, İnsan ve Hayat, İnsan ve Toplum, İntibah Dergi, İnzar Dergisi, İrfan Mektebi, İstanbul Dergisi, Milli Eğitim, Kadem Musiki ve Edebiyat Dergisi, Karabatak Dergisi, Kelhaamed Dergisi, Keşke, Keşkül Dergisi, Kitap ve Hikmet, Kocav Bülteni, Köprü, Kriter, Kriz Kritik, Kulis Tiyatro, Kurani Hayat, La Dergisi, Lacivert Dergi, Mahalle Mektebi, Masal, Mirasımız Derneği, Mostar, Nakil, Nazariyat, Nesli Cedid, Nihayet Dergi, Nisanur Dergisi, Nur Çocuk Dergisi, Okur Yazar, Osmanlıca, Özgür Üniversiteli, Parende Dergisi, Platform Dergisi, Post Öykü, rengahenk, Reyhan Dergisi, Sabah Ülkesi, Sada Dergi, Salıncak, Semerkand, Semerkand Aile, Semerkand Çocuk, Seyyar Edebiyat, Seyyide Dergi, Siyah Sanat, Siyer Çocuk, Siyer Dergi, Sosyoloji Divanı, Söz ve Kalem Dergisi, Şebnem Dergi, Şehir ve Düşünce, Şiar Dergisi, Şirin Kalem, Telve Dergi, Temrin, Tereke, Tezkire, The Pen, Tohum, Önder, Tulu Dergisi, Türk Dili Dergisi, Türk Dünyası TDK, Umran, Ümmet Coğrafyası, Vuslat Dergisi, Yafta Dergi, Yağmur, Yedi İklim, Yedi Kıta, Yeni Dünya, Yolcu, Turp Dergisi.

ULUSLARARASI DERGİLER

(Hadees and fiqh), (plastine and kashmeer issuses), (Student Activites), (Student Islimic Activities), Afganistan- Eslah Milli, Afganistan- Frogh Hedayat, Afganistan- Huriat, Afganistan- Marista, Afganistan- Mural, Afganistan- Naim, Afganistan- Oaza, Afganistan- Payam Hag, Afganistan- Payam Hag, Afganistan- Shariat, Afganistan- Tebyan, ANALİ SARAYBOSNA, AS SAMRA SUDAN, BABA GURGUR, IRAK/KERKÜK, BASKA SARAYBOSNA, BEHAR BOSNA HERSEK, Correspondet Hafiz mubashir Riaz Star media production, DASTAN İRAN, DerWisch AVUSTURYA, e talaba, EL BASSİRA CEZAYİR, EL BEYAN SUUDİ ARABİSTAN, ELİF DERGİSİ BOSNA HERSEK, EL-KUDS MISIR, EL-RİSALE MISIR, EL-ZUHUR MISIR, EVLİYA KARADAĞ, FARİS VE ZAHRA MISIR, FRESKİJA SIRBİSTAN, GÖKKUŞAĞI ALMANYA, Hafiz (Defending khamet nubuwwat and Sahaba kiram), HASAD-ÜL FİKR MISIR, HAYAT GAZETESİ ALMANYA, HİVAR KÜRDİSTAN/ERBİL, JETA E RE KOSOVA, kashmeer crant issuses), KÖPRÜ MAKEDONYA, LEMBA KARADAĞ, Pakistan- Al Bayynat (quran o hadees), Pakistan- Alfarooq, Pakistan- Alqalam, Pakistan- Bachon ka Baugh, Pakistan- Bachon ki duniya, Pakistan- Banat e Ayesha, Pakistan- Iqra, Pakistan- Islami jamiat- , Pakistan- Khatme-nubuwwat (khatme nubuwwat), Pakistan- Laulak, Pakistan- ljamia (Islamic Politics), Pakistan- Mahnama tanzeel, Pakistan- Naqeebe Talaba, Pakistan- Nawae kashmir, Pakistan- Salehat, Pakistan- Tarjumanul, uran(Islamic Politics), Pakistan- Tukhfa e khawateen, Pakistan- zooq shooq, Pakistan-Bachon ka Islam, Pakistan-mahnama phool, PERSPEKTİF – ALMANYA, PEYAME RASTİ – IRAK KÜRDİSTANI, PIRILTI – HOLLANDA REFEREANS – ALMANYA, RİHANA – KUDÜS, SABAH ÜLKESİ – ALMANYA, SAMAH JERUSALEM, SHENJA – MAKEDONYA, STAV – SARAYBOSNA, ŞEYDA - KÜRDİSTAN/DUHOK, YENİ DERGİ – ALMANYA, ZENG U BANG - IRAK KÜRDİSTANI.

Dergi Fuarı İstanbul`da ulaşımın en kolay olduğu bir mekânda, Sirkeci Garında yapılıyor. Marmaray, tramvay, vapur, otobüslerle İstanbul`un her yerinden fuara gelmek çok kolay.

Dergi Fuarı 09.30 – 21:00 saatleri arası ücretsiz herkese açık.

7.dergi_fuari

Ayrıntılı Bilgi: www.turdeb.com

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.