Evi Sıcak Tutmanın Yolları

Ev nasıl sıcak tutulur? Evi sıcak tutmanın püf noktaları nelerdir? İşte evinizi daha sıcak tutmanın 14 yolu.

Doğalgaz fiyatlarında yaşanan artış, soğuk havalarda evleri ısıtmayı daha maliyetli hale getirecek. Kış yaklaşırken evinizin yalıtımını basit ve ucuz bir şekilde iyileştirmeniz mümkün.

KIŞIN EVİNİZİ DAHA SICAK TUTMANIN YOLLARI

  1. Radyatörlerin Arkasına Alüminyum Folyo Koyun!

Duvara dayalı radyatörlerin ısı kaybını önlemenin en basit yollarından biri, radyatörün arkasındaki duvara alüminyum folyo yapıştırmak. Bu yöntem ısıyı odaya geri yansıtarak evin daha iyi ısınmasını sağlayacak.

  1. Kalın Perdeler Kullanın

Evlerde pencerelerden gelen soğuk havanın önüne geçmenin bir yolu da kalın perdeler kullanmak. Özellikle termal yalıtım özelliği olan perdeler tercih edilebilir.

  1. Perdeleri Açın

Güneş açtığında perdeleri açarak evin güneş ışığı almasını sağlamak evin doğal olarak ısınmasını sağlar.

  1. Çift Camlı Pencere Kullanın

Maliyetli olsa da çift camlı pencereler yalıtım için kullanılabilir. Ama buna para ayırmak istemiyorsanız başka alternatifler de var.

Mesela pencerenizin üzerine yalıtım filmleri çekebilirsiniz. Pencerelerinizin kenarlarında boşluk varsa, onları da köpük veya yapışkanlı süngerlerle kapatabilirsiniz.

  1. Baca Balonu Kulanın

Soba veya şömine kullanmayanlar çatıda bulunan bacanın içine bir baca balonu yerleştirerek ısı kaybını engelleyebilir.

  1. Küçük Delikleri Kapatın

Evinizde uydu, internet gibi kablolarının bağlantısı için açılmış küçük delikler dahi beklemediğiniz kadar ısı kaybına yol açabilir.

Bu delikler yün gibi malzemelerle kapatılarak evin yalıtımı iyileştirilebilir.

  1. Kapı Altlarına Dikkat Edin

Kapıların alt tarafıyla zemin arasındaki boşluğu kapatacak basit malzemeler (kapı altı izolasyon süngeri) kullanarak ısı kaybını önleyebilirsiniz.

  1. Radyatör Temizliği Yapın

Radyatörünüzü temizlemek, ısı iletimini iyileştirir. Radyatörlerin önlerine büyük eşyalar koymamak ise ısının odada daha verimli bir şekilde yayılmasını sağlar.

  1. Radyatör Üstüne Raf Koyun

Radyatörlerin pencere altında olduğu durumlarda, perde çekildiğinde sıcak hava perde ile pencere arasında hapsolabiliyor. Rafın konulması ısıyı dağıtarak evin daha iyi ısınmasını sağlayacak.

  1. Kullanılmayan Odalardaki Radyatörü Kapatın

Evinizde kullanmadığınız odalar varsa radyatörü kapatıp odanın kapısını kapalı tutun. Böylece soğuk hava evin geri kalanına yayılmaz.

  1. Evde Zemin Yalıtımı Yapın

Evinizde zeminin ısı kaybını önlemek için halı ve kilim kullanın. Bunlar yalıtım vazifesi gördükleri gibi ayaklarınızı da daha sıcak tutarlar.

  1. Çatı Yalıtımı Yapın

Evinizin çatısında nemin oluşmasını engellemek için, ısı iletim değeri en düşük malzeme olan poliüretan köpük kullanılabilir.

Çatıdaki kiremitlerinizde veya çatı kaplamanızda eksik veya kırık olmadığından da emin olun.

  1. Tavan Arası Kapağını Unutmayın

Evinizde bir tavan arası kapağı varsa yapışkanlı süngerlerle yalıtabilirsiniz.

  1. Kombiyi Nasıl Kullanmalıyım?

Evinizi yüksek ısıda hızlıca ısıtmak yerine düşük ısıda daha yavaş bir şekilde ısıtmak daha verimli olacaktır.

Kombinizi bütün gün açık bırakmayın!

Elektrikle ısınıyorsanız ve elektrik tarifeniz kullandığınız saate göre değişiyorsa, ısıtma cihazınızı elektiriğin en pahalı olduğu saatlerde kullanmamaya dikkat edin.

İslam ve İhsan

GÜNEŞTE GÖLGE, SOĞUKTA KAFTAN, AÇLIKTA EKMEK OL

Güneşte Gölge, Soğukta Kaftan, Açlıkta Ekmek Ol

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.