Sokakta Üşüyenlere Sıcacık Misafirlik

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, zor ve çetin geçen kış günlerinde dışarıda kalan evsizleri misafir ediliyor.

Zorlu ve çetin kış günlerini dışarıda geçirmek zorunda kalan evsizlere kucak açan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, onların hem bedenlerini ısıtıyor hem yüzlerini güldürüyor.

Son dönemde etkili olan dondurucu soğuklar, ülke genelinde yaşam mücadelesi vermeye çalışan evsizlerin hayatlarını zorlaştırıyor.

Zaman zaman sıfırın altında seyreden hava sıcaklıklarıyla mücadele etmek durumunda kalan, bazen parklarda bazen de hastanelerde geceyi geçiren kentteki evsizlere, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sıcak bir ortam sağlıyor.

Merkez Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi'nde hizmet veren Hacı Şenel Urgan Sosyal Tesisi, kış aylarında evsizler için sıcak bir yuvaya dönüştürüldü.

Çetin kış aylarında bazen eksi derecede sokakta hayata tutunmaya çalışan evsiz vatandaşlar, ALO 153'e gelen ihbarlarla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince bulundukları yerden alınıp sosyal tesise götürülüyor.

Burada, ilk olarak kişisel bakımları yapılan vatandaşlara, daha sonra giyecek, yiyecek, barınma ve sağlık hizmeti sunuluyor.

Bir taraftan portatif yataklarda istirahat eden vatandaşlar, diğer yandan görevlilerin ikram ettiği sıcak çaylarını yudumluyor.

Sokakta yaşamın getirdiği zorluklar ve çaresizliğin adeta gözlerine yansıdığı evsizler, zorlu kış şartları altında başlarını sokacak bir yer bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

ALLAH DEVLETTEN RAZI OLSUN

Evsiz vatandaşlardan 27 yaşındaki Hasan Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır dışarıda kaldığını söyledi.

Anne ve babası boşandığı için sokakta kaldığını ifade eden Pamuk, "Allah belediyeden razı olsun bu soğuk günde bize sahip çıktı. İşim gücüm yok hep dışarıda geziyorum. İnsanlar bana yemek veriyor ben de yiyorum. Bu şekilde hayatım gidiyor. Hava iyi olduğu zaman parkta, kötü olduğu zaman ise hastanelerin içinde yatıyordum. Burada bize çok iyi bakıyorlar. Allah devletten razı olsun." diye konuştu.

Ailesi İstanbul'da yaşayan 36 yaşındaki Bülent Çetin de evli olduğunu ve bazı sebepler nedeniyle eşinin ve çocuklarının kendisini terk ettiğini belirtti.

İşsiz ve evsiz kaldığını aktaran Çetin, kendisine iş verilmesi halinde çalışacağını ve bu sayede kendi ayakları üzerinde durabileceğini anlattı.

Bazen günlerce sıcak yemek yiyemediğini dile getiren Çetin, "Ben hastanede yatıyordum. Oradaki polis ağabeyler, zabıtaları aradılar. Onlar da gelip bizi aldılar buraya getirdiler. Burada bize yemek, yeni kıyafetler verdiler. Dışarıda kalan arkadaşlar da buraya gelsin, bu sıcak yerde barınsınlar. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.