Liseli Öğrencilere Yönelik 'şahsiyet Akademisi Atölyeleri' Başlıyor

Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı bünyesinde hizmet veren Şahsiyet Akademisi, İstanbul'da liseli öğrencilere yönelik “Şahsiyet Akademisi Atölyeleri” düzenliyor. Kayıtlar başladı ve atölyelere katılım ücretsiz...

Şahsiyet Akademisi Atölyeleri, İstanbul’da herhangi bir ortaöğrenim kurumunda okuyan erkek öğrencilere yöneliktir. Her okul türünden lise (hazırlık, lise 1, lise 2, lise 3 ve lise 4) öğrencilerinin mülakatsız bir şekilde katılabileceği büyük bir fırsat. Başvuru tarihi 18 Şubat Pazartesi günü son buluyor.

Programda uzman eğitimciler eşliğinde İslami ilimler, şahsiyet, tarih ve siyaset alanlarında okuma aktivitleri ile ek olarak öğrencilerin becerilerini geliştirecekleri dil eğitim ve kişisel gelişim atölyeleri yer alıyor.

PROGRAMIN AMACI NEDİR? PROGRAMDA HANGİ DERSLER VERİLMEKTEDİR?

Program süresince öğrenciler kişisel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak, sosyal anlamda nitelikli ve üreten ekiplerle birlikte yol alacaklar. Program neticesinde öğrenciler; okuma alışkanlıklarını pekiştirecek, fikri teatilerin olduğu ortamlarında bulunacak, muhakeme ve analiz becerilerini geliştirecek, konuşma ve yorumlama kabiliyetlerini inkişaf ettirecek ve atölyelerde üretim yeteneklerini sergilerler. Programa katılımla öğrenciler okumalarla şahsiyet ve kimlik inşasında bulunacak ve atölyelerle yeteneklerini keşfetmiş olacaklar.

Okuma ve atölyeler hafta içi saat 18:00 - 20:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Okumalar:

  • Akaid Okumaları,
  • Siyer-i Nebî Okumaları,
  • Diriliş Okumaları,
  • Türkiye’nin Siyasal Okumaları,
  • Film Okumaları,
  • İslam Şehir Morfolojisi Okumaları (okumalardan en az birinin seçilmesi zorunludur.)

Atölyeler:

  • Web Yazılım Geliştirme,
  • Diksiyon Ve Hitabet,
  • Senaryo ve Kısa Film,
  • Fotoğrafçılık,
  • Robotik Ve Kodlama,
  • Ney,
  • Fransızca ve Farsça Atölyeleri

Gerçekleştirilecek Seminerler:

  • Programda her ayın ilk Cuma günü "Bir Kavram Bir Şahsiyet"
  • İkinci Cuma "Bir Konu Bir Şahsiyet"
  • Üçüncü Cuma "Bir Şahsiyet Bir Şahsiyet"
  • Her ayın son Cuma günü ise Kalem’den Kelama Buluşmalar şeklinde seminerler düzenlenecektir. Her ay özel bir gündem ile alanında uzman kişiler davet edilecek olup, öğrencilere ilim, bilinç, ufuk, ideal kazandırma ve güncel meselelere dair vukufiyet sağlama niyetiyle seminerler düzenlenecektir.

PROGRAMA NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Aziz Efendi Mektebi Sk. Cami İçi Şeyh Dairesi, No:1 Üsküdar/ İSTANBUL

(Şahsiyet Akademisi Üsküdar Yerleşkesinde gerçekleşecektir.)

İrtibat Tel: +90 (216) 201 28 28 I 0533 292 02 25 - Musa Gürel

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.