4g Türkiye'ye Geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak  4G ihalesinin ardından söz konusu hizmetin 1 Ocak 2016'dan itibaren hizmete sunulmasının planlandığını belirterek, "Bu süreye kadar işletmecilerin şebekelerini 4G hizmetine hazır hale getirmeleri gerekiyor" dedi.

Bakan Bilgin, 4G yetkilendirme ihalesiyle 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz frekans bantlarından toplamda 20 frekans paketinin satışının gerçekleştirileceğini anımsattı.

BTK tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak ihale sonucunda, 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz ve 2100 MHz frekans bantlarının tamamının, mevcut 2. ve 3. nesil mobil haberleşme işletmecileri olmak üzere en fazla 3 işletmeci, 2600 MHz frekans bandında ise 3'ü mevcut mobil haberleşme işletmecileri olmak üzere en fazla 4 işletmecinin yetkilendirileceğini anlatan Bilgin, "Böylelikle yeni bir işletmecinin de pazara girmesine imkan sağlanmış olacak" diye konuştu.

Mobil şebekeler üzerinden tüm vatandaşlara daha hızlı internet erişimi sunulmasının artık zorunlu hale geldiğini dile getiren Bilgin, bakanlık olarak sektördeki tüm paydaşların azami ölçüde yararı gözetilerek 4G yetkilendirmesine ilişkin politika ve stratejinin belirlendiğini ifade etti. Bilgin, söz konusu politika ve strateji çerçevesinde 4G ihalesi işlemlerinin yürütülmesi konusunda BTK'nın görevlendirildiğini söyledi.

YETKİLENDİRME 2029’A KADAR GEÇERLİ OLACAK

İhaledeki 20 paketin asgari değer toplamının KDV hariç yaklaşık 2,3 milyar avro olduğunu belirten Bilgin, yetkilendirme süresinin, yetkilendirme tarihinden itibaren 30 Nisan 2029'a kadar olacağını kaydetti.

4G ihalesi sonucu yapılacak yetkilendirmeler ile 4G hizmetinin Türkiye'de yaygınlaşacağını ve mobil sektörde önemli gelişmeler yaşanacağını vurgulayan Bilgin, vatandaşların dünya standartlarında yüksek kaliteli mobil genişbant deneyimini yaşama imkanı bulacağını bildirdi.

VERİ HIZI 3G’YE GÖRE 10 KAT ARTACAK

4G’ye geçilmesiyle 3G ile ulaşılan veri hızının en az 10 kat artacağına dikkati çeken Bilgin, "Video izleme, veri indirme ve akıllı mobil uygulamaları kullanma gibi hizmetler, 3G’ye oranla çok daha kolay ve çok daha hızlı sunulabilecek" dedi.

4G mobil haberleşme hizmetlerinin yetkilendirmesiyle haberleşme alanında Türkiye'de önemli ilerlemeler kaydedileceğini dile getiren Bilgin, mobil genişbant hizmetlerde artan talep ve kullanıcıların beklentilerinin büyük ölçüde karşılanacağının düşünüldüğünü ifade etti.

Bilgin, 4G yetkilendirmesiyle mobil sektördeki büyümenin ivmelenerek devam edeceğini belirterek, "Doğrudan ve dolaylı olarak ülkemizin büyümesine önemli katkılar sağlanacak. BTK tarafından 26 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek olan 4G yetkilendirme ihalesinin başta ülkemiz ve vatandaşlarımız olmak üzere tüm elektronik haberleşme sektörüne hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.