Taat Ne Demek?

NE NEDİR?

Taat nedir? Taat kelimesi ne anlama gelmektedir? Taat kelimesine örnek cümleler...

Taat: Allâh’ın emir­le­ri­ni ye­ri­ne ge­tir­me, ibadet anlamlarına gelmektedir....

TAAT KELİMESİNE ÖRNEK CÜMLELER

Demek ki bu dünyada Cenâb-ı Hakk’a güzel bir kul olma gayreti içinde bulunmak îcâb eder. Hayâtını ibadet, tâat, hayır ve hasenât ile dolu dolu yaşayarak âhirete en güzel şekilde hazırlanmak gerekir.

*****

Meşhur Osmanlı âlimlerinden Muhammed Hâdimî şöyle der:

“Her türlü sıkıntı, belâ ve musîbetten kurtulmanın yegâne yolu, Kur’ân’a sarılmak ve onu hayâta tatbik etmektir. İbadet ve tâatlere devam edin! Bilhassa en fazîletli ibadetlerden olan tedebbür, tertîl ve edeple Kur’ân-ı Kerîm okumaya iyi sarılın! Zira Kur’ân’ı böyle okumak, Allah ile konuşmak gibidir.”

*****

“Evlere kapılarından giriniz.” (el-Bakara, 189): Câhiliye devrinde ve İslâm’ın ilk yıllarında kişi hac veya umre için ihrama girdiğinde bağa bahçeye ve eve kapısından girmezdi. Şehirli ise çatıdan bir delik açar, oradan girer çıkardı. Bedevî ise çadırın kapısından girmez, çadırı arkasından yırtar, oradan girerdi. İhramdan çıkıncaya kadar böyle yapar ve bunu iyilik ve taat zannederdi. Allâh Teâlâ Bakara Sûresi’nin 189. âyetini inzâl buyurarak evlere arkalarından girmenin iyilik ve taat olmadığını bildirdi.