Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

SIHHAT

Sosyal hayatınızda sizi zor duruma düşüren ağız kokusundan kurtulmanın doğal yollarını deneyin.

Kronik ağız kokusundan şikayetçiyseniz, muhakkak bir diş hekimine başvurup sorunun kaynağını teşhis edin ve buna uygun tedaviyi uygulayın. Eğer sorununuz kronik değil ve geçici çözümler arıyorsanız o zaman bu tâsiyelere kulak verin.

Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın ağız kokusuna karşı verdiği tavsiyeler..

AĞIZ KOKUSUNA KARŞI DOĞAL ÇÖZÜMLER

Doğal ağız çalkalama suyu: Akşamları, 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı karanfil ve 1 adet çubuk tarçın atıp, bunları yaklaşık 3 dakika kaynatın ve demlenmeye bırakın. Bu karışım sabaha kadar demlensin. Ardından da, sabah akşam ağzınızı bu karışımla çalkalama alışkanlığı kazanın.

Bitkisel ağız çalkalama suyu: Anason, kişniş ve adaçayı yapraklarını demleyerek hazırladığınız çay ile de ağzınızı çalkalayabilirsiniz.

Bol su için: Günde 2,5-3 litre su içmek tükürük salgısının artmasını sağlayarak, ağız kokusunu önlemeye yardımcı oluyor.

Karanfil: Bir küçük karanfil tanesini bir müddet ağzınızda gezdirdiğinizde farkı hemen hissedersiniz. Hoş bir tat ve koku bırakır, özellikle dışarıdaysanız, sakıza en iyi alternatif karanfildir! Bir müddet hafifçe çiğnedikten sonra çıkarabilirsiniz.

Dereotu tohumu: Birkaç dereotu tohumu çiğnemek de nefesinizin mis gibi kokmasını sağlar.

Nane: Kuru naneyi biraz demleyerek hazırlayacağınız çay, midenizi de yatıştırır, mide kaynaklı ağız kokusunu önlemenize yardımcı olur.

Maydanoz: Yoğun koku bırakan soğan-sarımsak gibi besinlerden sonra bir miktar maydanozu iyice çiğneyerek yiyin. Kokuyu önemli ölçüde azalttığını göreceksiniz!