Peygamber’in Ev Halkı Nasıldı?

GÜNDEM

Din ve Hayat dergisi 23. sayısında Efendimiz’in ailesini (Ehl-i beyt’i) anlamak üzere dinî, tasavvufî, edebî ve aktüel yazı ve yorumları ile titiz bir dosya hazırladı.

Efendimiz (s.a.v.)’in vahiyle kuşatılmış kutlu hayat çizgisinden sonra geride bıraktığı önemli emanetlerden birisi de hiç kuşkusuz Ehl-i beyt’i idi. Bu konuda Din ve Hayat dergisi dosya konusunda ilk olarak İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yârân’ın yazdığı, yaşadığımız çağın kurak ve mahzun ikliminden Efendimiz’e samimi hislerini ihtiva eden bir mektubu yayınlıyor.

HER YÖNÜ İLE PEYGAMBER AİLESİ

Prof. Dr. Ömer Çelik, Kur’an’da üç farklı yerde ve üç peygamber ailesi için geçen "Ehl-i beyt" kavramından hareketle Peygamber ailelerini konu ediniyor. Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, “Onu koruyup, gözetme, ihtiram ve ikram etmede” uyarıldığımız “Kutlu Peygamberin Dilinden Ehl-i Beyt”i; Prof. Dr. Bahaüddin Varol ise, Ehl-i beyt kavramının Efendimiz’in vefatından sonra tarihsel süreç içerisinde geçirdiği değişimi anlatıyor. Kendi soyunu 21. kuşaktan Adnan’a kadar sayan Peygamberimiz’in, dedelerini, anne-babasını, çocuk ve torunlarını Doç. Dr. Casim Avcı kaleme alıyor. İçinde yaşadığımız zamanlarda –farklı saiklerle- birliğini kaybetmiş İslam coğrafyası için bütünleştirici bir tesiri olacağına inandığımız “Ortak Payda Olarak Ehl-i Beyt” yazısıyla da Prof. Dr. İlyas Üzüm dosyaya katkı sağlıyor.

Prof. Dr. Celal Yeniçeri ve Prof. Dr. Osman Eğri ile söyleşilerin de yer aldığı 23. sayıda ayrıca Doç. Dr. Gülgûn Uyar, Cihan Aktaş, Yrd. Doç. Dr. Hilal Kazan, Hilmi Aydın, Dr. Ayhan Işık, Yusuf Turan Günaydın, Nimet Yılmaz, Abdülhamit Güler, Yrd. Doç. Dr. Meliha Yıldıran Sarıkaya, Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan gibi daha pek çok kıymetli ismi dergide görebilirsiniz.

Dergiye online olarak ulaşmak için: www.dinvehayatdergisi.com