Osman Nûri Topbaş Hocaefendi’den Lütfi Doğan Hoca İçin Taziye Mesajı

GÜNDEM

Osman Nûri Topbaş Hocaefendi, Hakkʼa yürüyen eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan Hoca için taziye mesajı yayınladı.

Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi kişisel web sitesi osmannuritopbas.com’da Lütfi Doğan Hoca için başsağlığı mesajı yayınladı.

TAZİYE

Bir asra yakın ömrünü İslâmʼa hizmet yoluna adayan, eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslâmî İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi DOĞAN Hocamıza Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemîl ve başsağlığı dileriz.

“Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir.” buyruluyor.

Rabbimiz, ilim ve irfânından müstefid olduğumuz muhterem hocamızın yerini boş bırakmasın; aziz milletimizi ve ümmet-i Muhammed’i, istikâmet ehli âlim ve âriflerden mahrum etmesin.

Yüce Rabbimiz, muhterem hocamızın yaptığı hayırlı hizmetleri kendisine sadaka-i câriye eylesin. Mekânı cennet, makâmı âlî olsun!..

Ne mutlu şu fânî gök kubbede hoş bir sadâ bırakarak ebediyete irtihâl edebilen sâlih kullara!..

Osman Nûri TOPBAŞ

LÜTFİ DOĞAN KİMDİR?

Lütfi Doğan, 1930 yılında Gümüşhane Kelkit Salyazı Köyü’nde doğdu. Kur’ân-ı Kerim okumayı babası Mehmet Fehmi Efendi’den öğrendi. Dayısı Hafız Fevzi Efendi’nin derslerine devam etti. Küçük yaşta hafızlığını tamamladı. Samsunlu Hafız Muhyiddin Efendi’den tecvid ve tashih-i huruf okudu. Abdurrahman Efendi ile Gümüşhane eski müftüsü Mehmet Ragıp Efendi’den özel dersler aldı. İlkokulu dışarıdan bitirerek 1952 yılında Gümüşhane’de imam-hatiplik görevine başladı. 1954 yılında girdiği imtihanı kazanarak Kemah Müftüsü oldu. 1960 yılında Erzincan Müftülüğüne tayin edildi. Bu arada ortaokul ve liseyi dışarıdan imtihanlara girerek bitirdi. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanarak Ankara müftü yardımcılığına naklen atandı. Gezici vaizlik ve Ankara merkez vaizliği yaptı.

İlahiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişliğine atandı. 1965 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine seçildi. Bir süre vekil olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra 15 Ocak 1968 tarihinde vekâleten Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atandı ve 25.08.1972 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Daha sonra Başkanlık müşavirliğine ve Ankara Merkez vaizliğine naklen tayin edildi. 14 Ekim 1973 seçimlerinde Erzurum Senatörü seçildi. Bu görevi 12 Eylül 1980 tarihine kadar devam etti. 1991-2002 yılları arasında da Gümüşhane milletvekilliği yaptı.

Basılmış eserleri arasında “Toplumun Temelini Sarsan Belli Başlı Problemler”, “Mutluluğun Kazanılması”, “Kütübü Sitte Müelliflerinin Hayatı ve Eserleri” adlı kitapları bulunmaktadır. (Kaynak: Diyanet)