Osman Nuri Topbaş Hocaefendi 10 Kasım 2025 Sohbeti - "Kıyâmetin Haberi Sana Geldi mi?"
Osman Nuri Topbaş Hocaefendi'nin 04 Ekim 2025 Cumartesi, Çilehane Camii'nde yapmış olduğu sohbetidir.
(Aşağıdaki metin videonun kısa bir özetidir. Vaazın tamamı ve tüm detayları için videoyu izleyebilirsiniz.)
Osman Nuri Topbaş Hocaefendi bu sohbetinde, Gaşiye Suresi üzerinden kıyamet gününün dehşetini ve Allah’ın azametini bizlere hatırlatıyor. Dünya, bir imtihan salonudur; her birimiz ahiret için hazırlanmakla mükellefiz.
O büyük günde bazı yüzler zillet içinde, bazı yüzler ise nimetlerle aydınlık olacak. Rabbimizin El-Musavvir ve El-Bâri’ isimleriyle tecelli eden yaratılıştaki kusursuzluğu tefekkür etmek, devenin, göklerin, dağların ardındaki hikmeti görmek bizden isteniyor.
Hocaefendi, nefsin mertebeleri ve tövbe-i nasuh kavramlarıyla kalbimizi arındırmamız gerektiğini, her Müslümanın da iyiliği emredip kötülükten sakındırma vazifesini unutmaması gerektiğini hatırlatıyor.
Kısacası, bu sohbet bizlere şunu söylüyor:
“Dünya bir imtihan, ahiret ise hakikatin tecellisidir. O hâlde kalbimizi arındırıp, Rabbimizin huzuruna yüz akıyla varmaya gayret edelim.”