Din ve Hayat Dergisinden 'iletişim ve Din Dili' Sayısı

KİTAPLIK

İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi’nin ortak yayını olan Din ve Hayat dergisi 22. sayısı yayınlandı. 4 ayda bir yayınlanan ve bir konu özelinde, dosya konularıyla çıkan derginin bu sayısında “İletişim ve Din Dili” masaya yatırılıyor.

Din ve Hayat Dergisi 22. sayısında "İletişim ve Din Dili"ni dosya konusu yaptı. Dergi, alanında uzman kişilerin makale, yazı ve söyleşilerinin yer aldığı yeni sayısında, toplum üzerinde çok ciddi tesirleri olan radyo, televizyon, internet ve sosyal medyanın din diliyle olan irtibatı ve bu hususta yaşanan sıkıntıları, çözüm önerilerini inceliyor.

DİN DİLİNDE ÖLÇÜ

İletişim sahasının ve bu alanda vasıtaların gün geçtikçe çeşitlenmesi ve kontrolsüz hale gelmesi bu sahada vahiy ve sünnet ışında ölçülerin yeniden gözden geçirilmesini zaruri kılıyor. Bu amaca matuf olarak dergide hem iletişim alanında ölçüleri ortaya koymak hem de zeminini kaybeden din dili için konunun uzmanlarınca ölçü ve özeleştiri kapısı aralanıyor.

Dergide bu sayı, Vahiy İlkeleri Işığında İletişimin Ölçüsü ve Sınırı başlıklı yazıyı Doç. Dr. Hülya Alper; Din Dili, Kur’an Dili başlıklı yazıyı Prof. Dr. Mustafa Öztürk; İletişim ve İnsan başlıklı yazıyı Prof. Dr. Emre Bağce; Popüler Kültür Medya ve Değişen Dindarlık başlıklı yazıyı Dr. Ekmel Geçer; Rasyonalist Yaklaşımın Din Diline Etkisi başlıklı yazıyı ise Yard. Doç. Dr. Harun Çağlayan kaleme almış.

KAYNAK NİTELİĞİNDE BİR SAYI

Bunun yanında derginin bu sayısında yer alan pek çok kıymetli ismin makalelerinin yanında Yusuf Kaplan, Prof. Dr. Turan Koç, Dr. Yüksel Salman ve Yavuz Selim Kurt ile yapılan söyleşileri okumanız mümkün.

“İletişim ve Din Dili” dosyası bu sahada çalışma yapmak isteyenler için kaynak değeri taşıyan bir sayı niteliğinde. Konunun dinî, tarihi, felsefi, ahlakî, kültürel, sosyal ve güncel yönlerinin ele alındığı sayıyı www.dinvehayatdergisi.com ve www.istanbulmuftulugu.gov.tr adresinden okuyabilir, basılı halini ise İstanbul İl ve ilçe müftülüklerinden temin edebilirsiniz.