Çanakkale Savaşı'nı Nasıl Kazandık?

TARİHİMİZ

Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi,  bir milletin istikbâlinin gençlerinin enerjilerini  neye harcadıklarıyla belli olduğunu belirterek, Çanakkale Harbi'nin kazanılmasında da imanlı bir neslin varlığı büyük önem teşkil ettiğini dile getiriyor.

Her devrin gençliği, aldığı terbiye istikâmetinde enerjisini harcayacak bir hayat tarzını tercih eder. Gençliğin hayat tarzı ise o milletin istikbâlini gösteren bir aynadır. Eğer bir millette gençler güçlerini hayra, mâneviyat ve fazîlet yolunda hizmet ve gayrete sarf ediyorsa, o millet istikbâl vaad ediyor demektir.

Bu durumun en bâriz misâli, Çanakkale ve Millî Müdâfaa Harpleri’dir ki, mânevî güç karşısında maddî gücün nasıl hezimete uğradığına en bâriz bir misal teşkil etmiştir. Bütün dünya şâhittir ki, sîneleri îman dolu o şanlı neslin sahip olduğu mânevî güç, düşmanın kat kat fazla olan maddî gücünü perişan etmiştir.

KUR'ÂN-I KERÎM EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLMELİ!

Günümüzde fazîletli bir nesil yetiştirmek için, manevî eğitim veren müesseselere ve bilhassa Kur’ân kurslarına büyük vazîfeler düşmektedir. Zîrâ Allah’ın kelâmına karşı gösterilen ihmâlden daha ziyâde insanın manevî hayatını karartan başka bir hatâ yoktur. Bu yüzden insanların çoğunlukla maddeye râm oldukları zamanımızda Kur’ân-ı Kerîm eğitimine daha çok ihtimam göstermek zarurîdir. 

Kaynak: Osman Nûri Topbaş, GÖNÜL BAHÇESİNDEN SAÂDET DAMLALARI, Erkam Yayınları.