Allahʼı Unutursak Ne Olur?

TEFEKKÜR

Allahʼı unutursak ne olur? Bütün mânevî kayıp ve zararların sebebi.

Rabbimizʼi hiçbir zaman unutmayalım.

Zira Allah ile olan gönül, fânî seraplara aldanmaz. Cenâb-ı Hakk’ı seven ve bol bol zikreden bir müʼmin, haramlara el uzatamaz, nefsânî ihtiraslara kapılamaz. Hiç kimse besmele çekerek bir çelme takamaz, bir kalbe diken batıramaz.

Her ânımız; zikir, fikir ve şükürle geçmeli. Çünkü günahlar, Allah unutulduğu zaman işlenir.

Cenâb-ı Hakk’ı unuttuğu zaman, insandan daha beter ve daha vahşî bir mahlûk olmuyor! Kullukta terakkî edip Cenâb-ı Hakk’ı kalbinde bulduğu zaman da insandan daha şerefli bir varlık olmuyor!..

ALLAH'I UNUTANLAR GİBİ OLMAYIN

Bütün mânevî kayıp ve zararlar, Allâh’ı unutmanın neticesindedir. Âyet-i kerîmede buyrulur:

“Allâh’ı unutan ve bu yüzden Allâh’ın da onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın! İşte onlar, yoldan çıkan kimselerdir.” (el-Haşr, 19)

Hakîkaten, bütün günahlar, Allâh’ı unuttuğumuz zaman devreye girmeye başlar. Zira bir kul, “Allah” derken ve âhiret gerçeğinin farkında iken, ibadet ve davranışlarına îtinâ gösterir, hiçbir gönlü incitmeme hassâsiyeti içinde yaşar.

İbadetler belli zamanlarda îfâ edilirler. Fakat îman, kalbin Cenâb-ı Hakk’a dâimî bağlılığıdır. Bu sebeple kulluk için belli bir zaman dilimi yok. Rabbimiz’i hiçbir zaman unutmayacağız.

GERÇEK KULLUK

Cenâb-ı Hak soruyor:

“Ey insan! Seni yaratıp seni düzgün ve dengeli kılan; seni (ana rahminde) istediği şekilde (en güzel bir sûrette) birleştiren, ihsânı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir?” (el-İnfitâr, 6-8)

Gerçek kulluk, Rabbe dâimî vefâ iledir…

Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Müslümanın Gönül Dünyası, Erkam Yayınları