2015 Kurban Bayramı Ne Zaman?

GÜNDEM

Kurban Bayramı, Hicri Takvim'e göre her yıl Zilhicce ayının 10. gününü takip eden 4 gün boyunca idrak ediliyor. Peki 2015 yılında Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Kurban Bayramıülkemizde bu yıl 24 Eylül Perşembe gününe denk gelecek. Kurban Bayramı resmi tatil günleri ise şu şekilde olacak:

Arefe günü: 23 Eylül Çarşamba (1/2 Gün)

Kurban Bayramı 1. gün: 24 Eylül Perşembe

Kurban Bayramı 2. gün: 25 Eylül Cuma

Kurban Bayramı 3. gün: 26 Eylül Cumartesi

Kurban Bayramı 4. gün: 27 Eylül Pazar 

Kurban Bayramı günleri "Hz. İbrahim’in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe’de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat’ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

OKULLAR KURBAN BAYRAMINDAN SONRA AÇILIYOR

Belediye başkanları ve turizmciler, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e, yani Kurban Bayramı sonrasına bırakılmasını talep etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuyla ilgili bir açıklama yaparak okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelendiğini duyurmuştu: Böylece öğrencilerin yaz tatili, 14 Eylül'den 28 Eylül'e kadar uzamış oldu. Yani okullar Kurban Bayramı sonrasında 28 Eylül'de eğitime başlayacak.