Allah Resulü'ne Ne Kadar Bağlıyız?

KİTAPLIK

Tasavvufi terbiyeyi Müslümanın gönül kıvamı için hayati önemde gören ve bu anlamda bir misyonu olan Altınoluk Dergisi bu ay dosya konusu olarak Kutlu Doğum mevsiminde gönüllerimizi yoklama çağrısı yapıyor: "Gönül Bağımız Kopmasın". 

Nisan ayı, Kutlu Doğum ayı. Peygamber Efendimiz -sallâllahu aleyhi ve sellem- dünyaya teşrif etti. O, Resulullah.Allah'ın elçisi. Peygamber. Kutlu mesajın taşıyıcısı. Efendimiz. Önderimiz. Rehberimiz...

Altınoluk, okuyucularına, “Gönül Bağımız Kopmasın” çağrısıyla ulaşıyor. Bir Kutlu Doğum mevsiminde gönüllerimizi yoklama çağrısı yapıyor. "Gönüllerimizde Rasulullah’ın izi varsa dert yok. İzlerin izinde isek dert yok. Dua edelim Rabbimiz O’nun izinde sağlam duruşlar, istikrarlı yürüyüşler nasib etsin" diyor.

Nisan’ın 20’siyle birlikte Üç Aylar’a giriyoruz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in: “-Ey Yüce Allahım! Bize Receb’i ve Şa’ban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur.” duası dilimizde dönerken şimdi Altınoluk'un içindekilerine bakalım:

Osman Nuri Topbaş Hocaefendi "Hak Dostlarından Hikmetler" üst başlığında "Bâyezîd-i Bistâmî -3" Hazretleri'nin hikmet dolu sözlerinin, Kur'ân ve sünnet ışığında harmanlanarak güncel meselelerde alacağımız İslami tavrı bize anlatıyor.

Ahmet Taşgetiren "Gönül Bağımız Kopmasın" yazısında derginin dosya konusunu işliyor. Efendimiz'e olan rabıtamızı bizlere hatırlatıyor.

Dr. Adem Ergül "İnsan-ı Kâmil Olma Yolunda Rasûlullah'a Muhabbet Râbıtası" başlıklı yazısında, Habibullahın muhabbetinde adeta kendini eritmek suretiyle, fikirde, duyguda ve davranışlarda O'nunla takatimiz nispetinde aynileşmeye vurgu yapıyor.

Prof. Dr. Süleyman Derin "O'nsuz Olmaz (S.A.V.)" başlığında "sufilerin gerçek mürşidi Allah Resülu ve onun sünneti seniyyesidir" diyor.

Cafer Durmuş "Rasulûllah (s.a.v.)'in Öğrettiği Kardeşlik" başlığında Peygamberimiz'in öğrettiği kardeşliği anlatarak İmam-ı Gazali'nin 8 maddelik kardeşlik haklarını özetliyor.

Rabia Brodbeck "Tozun Aşkı" yazısında Allah'ın sevgilisinin özelliklerini anlatıyor.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan "Saygılı Ol ve Sabret" başlığında Peygamber Efendimiz'in "Allah'a karşı saygı ve sabrı" tavsiye etmesini işliyor.

Doç. Dr. Mehmet Özşenel "Resûl-i Ekrem Efendimiz'in Örnek Ahlakı" yazısında Peygamberimiz'in yüksek şahsiyetini ve güzel ahlakını anlatıyor.

Doç. Dr. Kerim Buladı "Birlikte Yaşama Ruhu ve Hukuku" başlıklı yazısında Kutlu Doğum Haftası'nın özel konusu olan "Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" üzerinden müslümanların birliğini, kardeşlik hukukunu anlatıyor.

Nureddin Yıldız, "Mobil Olmaya Mecburuz" başlıklı yazısında "Mü'minlerin mobil olmaya mecbur olduklarını" dile getiriyor.

Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu "Nokta-i Süveydâ -9" yazısında Nakşi geleneğinde yetişen Şah Veliyyulah-ı Dehlevi Hazretleri'nin (k.s.) nokta-i süveydâ anlayışını anlatıyor.

Neslihan Nur Türk "Üç Hatâ" başlığında şerler üzerinde durarak, şerre davetiye çıkaran üç durumu özetliyor.

Senai Demirci "İnna Lillah..." başlıklı yazısında görüntülerin, imajların hayatımıza kurduğu tuzaklara işaret ediyor. Şöhretin de bir gün öldüğünü anlattığı yazısında yazar, günümüzü  anlama açısından yerinde uyarılarda bulunuyor.

Beytullah Demircioğlu "Dünya Gündemi" köşesinde Ortadoğu'da yabancı güçler tarafından tezgahlanan sünni-şii mezhep savaşının kapıda olduğuna dair analizi İslam coğrafyasını anlamak açısından önemli.

Altınoluk Dergisi'nin Nisan sayısında yer alan diğer yazarlar ve yazı başlıkları şöyle:

Mehmet Dinç "Sakanın Bahanesini Çaldım",

Ali Rıza Temel "Kardeşliğe Hasret",

Murat Kaya "Allah Rasûlü'nün Bazı Mucizeleri-1",

Abdullah Gülcemal "Gül Mevsimi Dilekleri",

Vahit Göktaş "Mürşid Kalb ve Ruh Doktorudur",

Mustafa Eriş "Ebu Basir Es-Sekafi",

Salih Zeki Meriç "Ey Kur'ân-ı Azimüş-Şan"

Hatice Şahin "Heyecan ve Korku".

Ayrıntılı Bilgi: www.altinoluk.com