Türkiye'nin Yardım Eli Dünyayı Sardı

Kurban Bayramı'nda, başta Türk Kızılayı olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, on binlerce kurban hissesini dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiye'deki yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda on binlerce kurban hissesini dünyanın farklı ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Kurban etinin yanı sıra, kumanya dağıtımı da yapan dernekler, hediye ettikleri bayramlık kıyafetlerle yetimlerin de yüzünü güldürdü.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türk Kızılayı, bu yıl Kurban Bayramı'nda 80 bin hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

DİYANET VAKFI

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kurban Programı kapsamında 239 bin 414 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

TDV hisse vekaletlerinde geçen yıla göre yüzde 33'lük bir talep artışı olurken, bu oran 59 bin 379 hisseye denk geldi.

TDV gönüllüleri, 130 ülkedeki kurban kesimlerine refakat ederken, Türk Kızılayı'yla beraber birçok ülkede kurban faaliyetleri gerçekleştirdi.

İHH 89 ÜLKEDE YARDIMA KOŞTU

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 43 bin 155 hisse kurban kesti. Yurt içi ve yurt dışında kurban faaliyetleri yürüten İHH, 5 kıtadaki 89 ülkede bu yılki faaliyetini icra etti.

İHH, 43 bin 155 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyona yakın ihtiyaç sahibine ulaştırırken, 34 bin 719 yetim çocuğa bayramlık hediye etti.

Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban faaliyetinde bulunan İHH, cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları gibi hizmet alanlarının oluşturulması için de çalışmalarını sürdürüyor.

MİRASIMIZ DERNEĞİ KUDÜS'TE

Resmi izinle sadece Kudüs ve çevresinde faaliyet gösteren tek dernek olan Mirasımız Derneği ise bu yıl Kurban Bayramı'nda 5 bin 300 aileye kurban eti dağıttı.

Dernek ayrıca maddi durumu yetersiz olan 400 aileye kumanya, 850 çocuğa da bayramlık yardımında bulundu.

SADAKATAŞI DERNEĞİ 

Sadakataşı Derneği, "2016 Kurban Organizasyonu" çerçevesinde başta Türkiye olmak üzere Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara, Orta Asya'dan Kafkasya'ya 26 ülkede Kurban Bayramı organizasyonunu gerçekleştirdi ve 4 bin 500 hisse kurbanın kesimini ve dağıtımını tamamladı.

Kesimlerin hemen ardından hisseler pay edilerek bölgede bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kurban organizasyonu kapsamında dağıtılan kurban hisselerinden yaklaşık 220 bin kişi faydalandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.