Suriyeli Engelli Çocuklar Yardım Bekliyor

Suriye'deki Rus ve rejim bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan aile, ayak bileklerindeki rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen 3 çocuğunun tedavisi için yardım çağrısı yaptı.

Suriye'de rejim güçlerinin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan aile, engelli çocuklarının tedavisi için yardım eli uzanmasını bekliyor.

Humus kentine düzenlenen saldırılarda yaşadıkları mahalle yaşanmaz hale gelince 3'ü engelli 4 çocuğu ile Türkiye'ye sığınan Ico ailesi, Osmaniye'de yaşadıkları evde zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Aile, ayak bileklerindeki rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen 3 çocuğunun tedavisi için uzanacak yardım eli bekliyor.

TÜRKİYE'YE VARANA KADAR ÇOK ZORLUKLAR YAŞADIK

Baba Kemal Ico (38), Suriye'de savaştan değil adeta ölümden kaçtıklarını söyledi. Rus ve rejim uçaklarının her gün katliamlar yaptığını, çocuklarının geleceği için tek umut kapısı olarak gördükleri Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ico, şöyle devam etti:

"Savaş olmasına rağmen memleketimiz, toprağımızı, ülkemizi terk etmedik. Yaşadığımız yerler her gün rejim ve Rus uçakları tarafından bombalanıyordu. Her gün ölebileceğimiz düşüncesiyle yaşamak zorunda kaldık. Ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Çocuklarımı, eşimi alarak son çare olarak Türkiye'ye sığındık. Kaçmak zorundaydık çünkü çocuk, kadın yaşlı demeden herkesi öldürüyorlar. Çok sayıda tanıdığımız, yakınımız, akrabamız bombardıman sonucu hayatını kaybetti. Yolda gelirken çok zorlandık çünkü çocuklarımın ayakları tutmadığı için yürüyemiyorlar. Onları kaldırmak zorunda kaldık. Türkiye'ye varana kadar çok zorluklar yaşadık."

ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YARDIM İSTİYORUZ

Ico, hayırseverlerin katkısıyla yaşamlarını sürdürdüklerini, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini anlattı.

Doğuştan engelli 4 yaşındaki oğlu Seheybe ve kızları 5 yaşındaki Cene ile 9 yaşındaki Luceyn'in sağlığı için çok mücadele ettiklerini vurgulayan baba Ico, şunları dile getirdi:

"Çocuklarımın 3'ü ayak bileklerinde bir sıkıntı olduğu için yürüyemiyorlar. Suriye'de doktorlara götürdük fakat orada çok büyük sıkıntılar olduğu için fazla ilgilenemediler. Ameliyat olması gerekiyormuş, bunun için yardım bekliyoruz. Bizim burada ne doktora götürecek ne de ilaç paramız var. Komşuların verdiği yardımlarla karnımızı doyuruyoruz. Çocuklarım belki Türkiye'deki imkanlar sayesinde yürüyebilir."

Anne Emine Bekir (34) de Suriye'deki ölümden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını dile getirerek, "Suriye'deki savaşta çok acı çektik. Şimdi Türkiye'de yeni bir hayata başladık. Burada tek isteğim, engelli bir oğlum ve iki kızımın arkadaşlarıyla oynaması, koşmasıdır. Çocuklarımın okul yaşı geldi ama engelli oldukları için gidemiyorlar. Bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz, onlar için yardım istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.