Rahmet Mevsiminde Gönüllere Sofralar Kurulacak

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz Hüdayi Vakfı'nın 2019 yurt içi ve yurt dışı Ramazan faaliyetlerini İslam ve İhsan'la paylaştı.

‘Rahmet ve Bereketiyle CİHANI KUŞATAN Paylaşma Mevsimi Ramazan’ sloganıyla 2019 yılı Ramazan çalışmalarına başlayan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırsever vatandaşları dünyanın dört bir köşesinde yaşanacak Ramazan heyecanına ortak olmaya davet ediyor.

Üsküdar’ın manevi sultanı Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı “yoksulluk ve cehaletle mücadele” hizmetini devam ettiren Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Türkiye dâhil 40 ülkede insani yardım, sosyal-kültürel hizmetler, basım-yayın ve eğitim alanlarında faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda Ramazan boyunca İstanbul dâhil dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar için iftar sofraları açan Vakıf, ihtiyaç sahibi aileler için de erzak paketleri hazırlayarak evlere bolluk ve bereketi getiriyor.

‘MAZLUM COĞRAFYALARA, MAHRUMİYET BÖLGELERİNE DAHA FAZLA YARDIM’

Vakıf, Ramazan ayı boyunca; açlık, kuraklık, sel, salgın hastalık gibi doğal afetlerin ve iç savaş vb. insani krizlerin yaşandığı bölgeler ve çadır kamplar gibi mahrumiyet bölgeleri, mazlum coğrafyalar ağırlıklı olmak üzere, Kur’an kursları, medreseler, talebe yurtları, yetimhaneler, aşevleri gibi ihtiyacın en fazla olduğu yerlere yardımları ulaştırıyor, iyiliği tüm dünyaya yayıyor.

‘RAMAZAN’IN BEREKETİNİ DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNE TAŞIYOR’

Mağdur, muhtaç, savaş mağduru mülteciler ve talebeler olmak üzere yüz binlerce kişiyi kurulan Hüdayi Sofralarında bir araya getiren vakıf, hazırladığı ramazan erzak kumanyalarını da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Hayırseverlerin zekât ve fitre emanetlerini ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim ederek Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik iklimini dünyanın dört bir köşesine taşıyor.

“AMACIMIZ DUALARA ORTAK OLMAK”

Toplanacak zekât, iftar, erzak paketi, fidye, fitre gibi bağışlar ile yurt içinde ve yurt dışında muhtaçlara ve kimsesizlere yardımlarda bulunulacağını belirten Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu fukara ve gureba ile paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını söyledi.

Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak Ramazan’a hazırız. Tüm çalışmalarımızı tamamladık. 2019 yılı Ramazan dönemi için bağış bedellerini; bir kişilik iftar için 25 TL, bir paket erzak için 120 TL olarak belirledik."

“İSTANBUL’DA İHTİYAÇ SAHİBİ 6.500 AİLEYE ERZAK PAKETİ DAĞITACAĞIZ”

Yurt içi çalışmaları kapsamında Ramazan ayı boyunca İstanbul’da yaklaşık 6.500 dul-yetim, engelli, dar gelirli ve mülteci aileye erzak kumanyaları dağıtacağız. Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin türbesinin de içinde yer aldığı Üsküdar ve dünyanın farklı coğrafyalarından yüzlerce öğrencimizin eğitim aldığı İlmi Araştırmalar Merkezi – İLAM eğitim kurumumuzun da içinde yer aldığı Küçük Çamlıca Çilehane aşevlerimiz başta olmak üzere tüm aşevlerimizde, Kur’an kurslarımızda ve talebe yurtlarımızda Ramazan ayı boyunca binlerce kişiyi aynı iftar sofralarında bir araya getireceğiz.

‘TOPLU İFTARLARLA KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK’

Üsküdar ve Küçük Çamlıca aşevlerimizin her birinde Ramazan boyunca günlük 1.500-2.000 kişilik iftar yemeği çıkaracağız. Dileyen hayırseverlerimiz bir günlük toplu iftar bağışlarıyla kurulan bu gönül sofralarına katkıda bulunabilecek ve belli sayıda misafirini de bu iftarlara davet edebilecek.

Her akşam bir hayır sahibinin üstleneceği bu iftar sofralarımızdan bölgenin ihtiyaç sahipleri, her seviyeden talebeler, Hüdayi Hazretleri’nin ziyaretçileri de istifa edecek, bu vesileyle imkân sahibi-ihtiyaç sahibi, amir-memur, hoca-talebe binlerce kişi aynı iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini, coşkusunu, kardeşlik iklimini hep birlikte paylaşacak ve manevi atmosferini hep birlikte teneffüs edecek.

‘BEŞ ASIRLIK HÜDAYİ SOFRASI GELENEĞİ DEVAM EDECEK, ‘40 ÜLKEDE RAMAZAN GIDA KUMANYALARI DAĞITACAĞIZ’

Vakfın yurt dışı Ramazan çalışmaları hakkında da bilgiler veren Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti:  “Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş (Arakan Kampları), Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin (Gazze-Kudüs), Filipinler, Gana, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Somali, Sudan, Irak, Suriye, Yemen, Tanzanya, Uganda gibi farklı coğrafyalarda 40 ülkede iftar sofraları kuracağız, temel gıda ürünlerini temin etmekte zorlanan mağdur ve muhtaç yüz binlerce aileye de Ramazan gıda kumanyasını dağıtacağız.

‘YENİDEN BİR ÜMMET BULUŞMASI GERÇEKLEŞECEK’

Dört yüz yılı aşkın köklü ve kadim bir vakıf geleneğinin ve tecrübesinin verdiği güvenle ve milletimizin teveccühüyle, Türkiye’de ve Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda 40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, Bu ülkelerde yerleşik Türk personelimiz ve paydaş müesseselerimizle ayrıca Kur’an kurslarımız, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, İmam-Hatip ve ilahiyat gibi eğitim kurumlarımızla zaten yıl içerisinde sürekli olarak mazlum, mağdur, muhtaç ailelerle ve eğitim desteğinde bulunduğumuz talebelerimizle iç içeyiz. Dul-yetim-garip-biçare insanları tanıyor, imkânlar dâhilinde onlara yardımcı olmaya ve yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı; bu yardım seferberliği için, zekât ve hayırların gerçek sahiplerine ulaştırılması için en güzel mevsim. Temel gayemiz Ramazan vesilesiyle İslam dünyasında, gönül coğrafyamızda dostluk ve kardeşlik adına gönül köprüleri kurmak, yeniden bir ümmet buluşması gerçekleştirmek.”

İNTERNET ÜZERİNDEN DE BAĞIŞ YAPILIYOR

Eryılmaz, Ramazan ayındaki zekât, iftar, fidye, fitre ve erzak paketi bağışlarının nasıl yapılacağıyla da ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden, anlaşmalı banka hesaplarına havale veya EFT yolu ile veya ‘İftar, Fidye, Fitre’ kelimelerinden birini yazıp 4948’e SMS atarak 25 TL bağışta bulunabilecekler” dedi.

[gallery columns="4" link="file" ids="163260,163261,163262,163263,163264,163265,163266,163267,163268,163269,163270,163271,163272,163273"]

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.