Muharrem Ayında Okunacak Dualar

19 Temmuz 2023 Çarşamba günü, İslam âleminin Hicrî yılbaşı. Hicrî takvimde yılbaşının denk geldiği, ilk İslam muhacirlerinin ve Peygamber (s.a.s.) Efendimiz’in hicret ettiği ve kameri aylar içerisinde çok hususi bir yere sahip olan Muharrem ayının 1. ve 10. gününde okunacak duâları okurlarımız için derledik...

Muharrem ayında okunacak dua ve tespihler...

SENENİN İLK GÜNÜ, 1 MUHARREM'DE ÜÇ DEFA OKUNACAK DUÂ

“Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Allah, Efendimiz Muhammed’e âline ve ashâbına salât u selâm eylesin! Allah’ım! Sen ebedîsin, Kadîm’sin, Evvel’sin. Fazl u ihsânın çok yücedir. Her şeyi kaplayan ve her şeyin sığınağı olan cömertliğin çok yücedir. Yeni yıl gelmiş bulunuyor. Bu sene içinde bizi şeytandan, onun dostlarından ve ordularından korumanı istiyoruz. Şu dâimâ kötülüğü emreden nefse karşı yardımını istiyoruz. Sana yaklaştıracak şeylerle meşgul olabilmem için yardımını istiyorum, ey Celâl ve İkrâm Sâhibi olan Allah’ım! Allah, ümmî nebî Efendimiz Muhammed’e, âline, mübarek ve temiz ashâbına salât eylesin! Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.”

MUHARREM'İN 1. VE 10. GÜNLERİNDE OKUNACAK DUÂ

Her kim Muharrem ayının ilk on gününde, özellikle birinci ve onuncu Aşûra günleri sabahleyin üç kere bu duâyı okursa Allah Zü’l-celâl Hazretlerinin o kimseyi tâ gelecek senenin Muharrem ayına kadar cemî’ belâlardan emîn ve muhafaza buyuracağı rivâyet olunmaktadır.

“Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Allah’ım! Sen ebedîsin, Kadîm’sin, dirisin, Kerîm’sin, Hannân’sın, Mennân’sın.

Bu yeni sene içinde beni ilâhî rahmetten kovulmuş şeytandan korumanı istiyorum.

Şu dâimâ kötülüğü emreden nefse karşı yardımını istiyorum.

Yine Sana yaklaştıracak şeylerle meşgul olabilmem için yardımını istiyorum, ey Celâl ve İkrâm Sâhibi olan Allah’ım!

Rahmetinle lutfeyle ey merhametlilerin en merhametlisi!”

Kaynak: Ramazanoğlu Mahmud Sâmi Hazretleri, Duâlar ve Zikirler, Erkam Yayınları

MUHARREM AYINDA OKUNACAK DUALAR

İslam ve İhsan

MUHARREM AYININ ÖNEMİ NEDİR, MUHARREM AYINDA NELER YAPILIR?

Muharrem Ayının Önemi Nedir, Muharrem Ayında Neler Yapılır?

MUHARREM AYININ EN FAZİLETLİ GÜNÜ

Muharrem Ayının En Faziletli Günü

MUHARREM’İN BİRİNDE ÜÇ DEFA OKUNACAK DUÂ

Muharrem’in Birinde Üç Defa Okunacak Duâ

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Bir şekilde hayata tutunmaya çalışın. Issızım demissiniz herhangi bir iş olsun helalinden olsun da parası önemli değil siz yine de iş seçmeden girin ise .ve duaya devam .eski hatalarınızı yapmayın ve evlenin biriyle . Namazınızı aksatmayın . Bakın nasıl da düzeliyor her şey. Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır. Bakın etrafa küçücük bi kelebeği bir gün için bu kadar muntazam yaratan .seni de en mükemmel yaratmış ve bu dünyaya imtihan için göndermiş elbette ki onun için coook değerisiniz. Allah'ın en sevdiği kulları çok dert çeker. Siz de çok şeyler yaşamışsınız. Sayılıyorsunuz ve sinaniyorsunuz. Her şeye rağmen şükredebiliyorsanız -ki şükredecek milyonlarca şey var -sanslisiniz .sürekli kendinize ben çok değerliyim deyin. Nacizane yardımcı olabilirsem sevinirim

    Bu dünya imtihan dünyası yapacak birşey yok malesefji herkezin derdi kendine ağır gelirmiş ianinki aklınızdan geçen size şeytanın bir otunu intuhar çözüm değil hiçbir zaman bunun birde ahirette Hasan'ı var lütfen unutmayalım bir çok insan bir dönem sıkıntılardan geçer kiminin daha ağır ve zordurhic birimizin hayatil kolay değil siz bilebilirsiniz benim ne yaşadığımi ve neyle mücadele ettiğini bilemezsin kimse bilimez aynı sizin ne yaşadığınızı bizim bilmediğimiz bilemedigimiz gibi yaşınız 28 hala yapabileceğiniz çok fırsat var ve Allah'ın izni ile uzun bir ömür var önemli olan çabalamak gayret etmek Allah gayret edenleri sever kolayı sevmeyin tekrar suç işleyip ceza evine girmek çözüm değil heleki intihar hiç çözüm değil duanızı dilinizden eksik etmeyin Rabbim Darda ve zorda kalanı yolda bikakmaz Rabbim yar ve yardımcınız olsun

    Okadar bunaldim ki artik yasamakla hic bir bagim kalmadi bu yasadigim olaylara hep sukur ettim ama 28 yildir hep aci keder artik bir anlami kalmadi Allahim affetsin ama işsizim . 10 yil cezaewinde yattim namus cinayetinden hayatim komple.boşluk yasama sevincim gitti hergun dua ediorum ama.olmuyor bu nasil.sinavdir artik yetmrzmi yasim 28 ama sanki 90 yasindayim bu olaylar hani sevgili acisida degil yasadiklarim.cok.yipratti dua ediorum ama o anlik rahatliorum ama yasadigm.surec cok.kotu bilmiorum burayada yazmak istedim kimseye bisi anlatamiyorum derdimi anlayan yok herkes yasiyor iste bi sekil bana akil vericek hoca lazim ben kendime anlam veremiorum sondayim sanirim. Intihar etmek icimden gecior yada tekrar hapishaneye paket ettirmek kendimi Bilmiyorum suan aklimdan icimfen geldigi gibi yazdim ksur islediysem affola

    • Cezaevinden çıkan her insan sizin gibi olur.Bu normaldir en az 5 enkazdan 10 yıl boşluk yaşar ve hayata adapte olmakta güçlük çekersiniz.
      Müslüman inançlı kardeşlere tavsiyem,Hz Yusufu (a.s) düşünün peygamber olduğu halde 7 yıl hapiste kaldı. Dertli insanların romanlarini okuyun ne hayat hikayeleri var.Ayrıca inancımızın ve özgürlüğunuzden vazgeçmeyin Bu dünya gelip geçici. Hayat kalp atışı gibi iniş çikişlarla dolu.Allah dermansız dert vermesin.

    11 Eylül Salı günü olacak, Perşembe değil.

    Allah razi olsun.

    • aynen

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.